• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли новий спосіб захистити зуби від карієсу

    Опубликовано: 2022-05-26 14:48:30

    Фахівці з Університету Іллінойсу в ході експериментів отримали хімічну основу, яка дозволить в майбутньому створити зубну пасту для захисту зубів від карієсу. Про це пише New Atlas.

    «Карієс зубів розвивається за сприяння бактерій Streptococcus mutans, які живуть в порожнині рота і утворюють на зубах плівку, що руйнує емаль. Раніше для знищення цих мікробів використовували оксид цинку, оксид міді або срібло, але ці сполуки, на жаль, знищують заодно і корисні бактерії», — йдеться в статті.

    У пошуку рішення, вчені звернули увагу на властивості наночастинок з оксиду церію, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Спочатку вони засіяли полістиролові пластинки живильним розчином з бактеріями S. mutans, а потім додали наночастинки оксиду церію, створені з нітрату амонію-церію або сульфатів, щоб перевірити, як ця сполука впливає на розвиток мікробів. Виявилося, що вона скорочує появу біоплівки на 40%. Крім того, вона менш токсична для клітин ротової порожнини людини.

    Експерти сподіваються зрештою з’єднати ці частинки з фторидом, що зміцнює емаль, і отримати пасту, яка зможе захистити зуби пацієнтів від карієсу.

    Раніше вчені на дослідженнях прототипу вакцини проти карієсу змогли домогтися придушення мікрофлори, яка викликає руйнування зубів.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.