• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: відчуття щастя може захищати від шлунково-кишкових розладів

    Опубликовано: 2022-05-26 14:28:21

    Можливо, буде розроблений новий спосіб боротьби з інфекціями.

    Серотонін, з’єднання, що дає відчуття щастя і благополуччя, за даними вчених, здатний ще і знижувати дію деяких патогенних мікроорганізмів в кишечнику, які викликають небезпечні інфекції.

    Нещодавно були опубліковані результати наукової роботи в якій був запропонований новий, поки що мало вивчений спосіб боротьби з деякими видами інфекцій. Як повідомила автор дослідження Ванесса Сперандіо: «Всім відомо, що серотонін справляє дію на мозок. Але мало хто знає, що до 90% цієї речовини виробляє шлунково-кишковий тракт», інформує Ukr.Media.

    Знання того, що на кишкові бактерії не мале значення має навколишнє середовище, учені вирішили з’ясувати, який вплив на вірулентність патогенних мікроорганізмів може надати серотонін. Провівши певну роботу з бактерією Escherichia coli O157, однією з різновидів патогенних бактерій, що призводять до розвитку важких харчових інфекцій, вчені встановили, що серотонін зміг зменшити експресію генів, що використовуються бактеріями для розвитку інфекції. Дослідження проводилося в умовах лабораторії з вирощеними патогенними бактеріями в чашках Петрі, з подальшим впливом на них серотоніном.

    Таким чином вчені дійшли висновку, що щасливі люди, в організмах яких постійно виробляється серотонін, менш схильні до розвитку різних харчових інфекцій.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.