• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Денний сон смертельно небезпечний: вчені

    Опубликовано: 2022-05-26 08:48:35

    Денний сон підвищує ризик передчасної смерті. Про це повідомляє MedicalXpress.

    Китайські вчені Медичного університету в Гуанчжоу встановили, що навіть годинна дрімота вдень ​​може виявитися смертельно небезпечною, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Фахівці проаналізували дані про 313 651 пацієнта з більш ніж 20 наукових робіт для пошуку взаємозв’язку між дрімотою і ризиком смерті від серцево-судинних захворювань.

    Виявилося, що близько 39% респондентів часто дрімали. Вчені встановили, що денний сон тривалістю більш як 60 хвилин був пов’язаний з підвищеним на 30% ризиком смерті від всіх причин і на 34% — від серцево-судинних захворювань.

    Крім того, денний сон будь-якої тривалості підвищує ризик смерті на 19%, а цей зв’язок більш виражений у жінок.

    Також наголошується, що короткий денний сон (до 60 хвилин) здатний поліпшити стан серцево-судинної системи у тих, хто погано спить вночі.

    Раніше повідомлялося, що вчені створили пристрій для управління снами. Також відомо про те, що був знайдений простий спосіб поліпшити роботу мозку.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.