• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, як стрес і гнів можуть нашкодити здоров’ю людей з хворим серцем

    Опубликовано: 2022-05-26 07:24:33

    Стрес і гнів порушують якість роботи лівого шлуночка у людей з хворим серцем.

    У матеріалах наукового звіту, опублікованих на сторінках видання Journal of Cardiac Failure повідомляється, що стресові ситуації і гнів здатні призвести до ряду негативних наслідків у хворих із серцевою недостатністю, інформує Ukr.Media.

    Вчені з Єльського університету, спільно з колегами з інших наукових закладів провели аналіз, у якому оцінювався вплив стресу і гніву на роботу лівого шлуночка. Саме через діастолічну дисфункцію лівого шлуночка, коли відбувається порушення викиду крові у велике коло кровообігу, розвиваються небезпечні для життя пацієнтів стани.

    Для проведення дослідження були запрошені пацієнти з розвиненою серцевою недостатністю, яким було запропоновано заповнити анкети про свої відчуття, що супроводжувалися гнівом і стресом протягом доби. Далі учасникам було запропоновано пройти стандартний протокол «розумового стресу» у вигляді вирішення складних математичних задач з описом нещодавнього стресового досвіду. Наприкінці дослідження усі учасники пройшли УЗД серця.

    Дослідження показало, що пацієнти, які пережили стресові ситуації і відчули сильний гнів за тиждень до проведення лабораторних аналізів, мали набагато гірші показники вихідного діастолічного тиску навіть у стані спокою. Одночасно з цими змінами у цих пацієнтів було встановлене погіршення діастолічної функції з підвищенням діастолічного тиску.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.