• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шольц: Україна - частина європейської сім'ї, але до ЄС немає коротких шляхів

    Опубликовано: 2022-05-19 17:30:07

    Україна — "частина нашої європейської сім'ї", але на шляху до ЄС немає коротких стежок, зазначив у четвер під час виступу у Бундестазі канцлер Німеччини Олаф Шольц, якого цитує Focus, пише УНН.

    Цитата

    "Україна – частина нашої європейської родини. Країна має підтримуватися Європейським фондом солідарності, зокрема й у її розвитку", - зазначив канцлер ФРН, зауваживши, що "ця війна, сподіваюся, закінчиться раніше, ніж пізніше".

    Говорячи про прагнення України стати членом ЄС, Шольц вказав, що "очікується, що Європейська рада виступить із заявою з цього приводу наприкінці червня". Але має бути ясно, що "скороченого шляху до ЄС немає", зауважив канцлер ФРН.

    Деталі

    З його слів, це питання також вимагає справедливості стосовно інших кандидатів на вступ. При цьому він згадав про Західні Балкани.

    Доповнення

    9 травня Україна заповнила та передала Єврокомісії фінальну частину опитувальника щодо членства в ЄС. На позитивне рішення очікують у червні.

    Так, повідомлялося, що висновок Єврокомісії щодо заявки України на членство у ЄС очікується 8 або 15 червня.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.