• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Російські військові мають бути виведені з території Придністров'я, - Майя Санду

    Опубликовано: 2022-05-19 12:45:40

    Президент Молдови Майя Санду заявила, що російські військові мають бути виведені з території Придністров'я, оскільки вони порушують нейтралітет республіки.

    Про це Майя Санду сказала під час виступу перед Європарламентом у середу, 18 травня.

    Говорячи про ситуацію з безпекою в регіоні, глава молдавської держави наголосила, що наразі немає безпосередньої загрози, що Молдова буде втягнута у війну.

    "Придністровський конфлікт - це ще одна проблема, з якою ми стикаємося. Ми залишаємося прихильними до мирного вирішення цього конфлікту, який повністю збереже суверенітет Республіки Молдова та територіальну цілісність усередині наших міжнародно визнаних кордонів", - сказала Санду.

    Вона додала, що Молдова в будь-якому разі дотримуватиметься принципу нейтралітету, однак, щоб бути по-справжньому нейтральною державою, Росія має вивести Оперативну групу своїх військ із території республіки.

    "Російська присутність у Придністровському регіоні докорінно порушує наш нейтралітет і нашу незалежність", - вважає президент Молдови.

    Нагадаємо, президент Молдови Майя Санду 26 квітня закликала мирним шляхом вирішити придністровський конфлікт. А також заявила, що не планує блокаду Придністров'я. Окрім цього Санду критично оцінила оборонні можливості Молдови.

    Анастасія Дєдковська

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.