• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Для чого треба мити руки: коли саме це потрібно робити

    Опубликовано: 2022-05-18 20:28:13

    Швидка гігієнічна процедура, яка може вберегти від багатьох небезпек.

    Гігієна рук — це першочерговий захід, який довів свою ефективність у запобіганні ІСМП і поширенні антимікробної резистентності. Як правильно мити руки і коли це варто робити — читайте нижче, інформує Ukr.Media.

    Такий простий і доступний спосіб, як миття рук, здатний захистити організм від шкідливих бактерій та інфекцій, а, отже, врятувати життя.

    Миття рук

    Ця проста гігієнічна процедура є найпотужнішою профілактикою цілого ряду небезпечних захворювань і в дорослих, і в дітей. Вчені довели, що на чистих руках мікроби гинуть протягом 10-ти хвилин. А ось на брудних — виживають 95% їх кількості, та ще й розмножуються.

    Експерт програми «Ранок з Україною», сімейний лікар Віта Олещенко, розповіла, скільки разів на день потрібно мити руки і чому ліва рука завжди брудніша за праву.

    Згідно з даними дослідження, проведеного в США, чоловіки вдвічі частіше пропускають миття рук, ніж жінки. Крім того, половина представників сильної частини людства взагалі не використовує мило. Хоча лікарі запевняють, мити руки з милом треба не менше 10 разів на день.

    Коли потрібно мити руки

    До приготування їжі, під час приймання їжі і після. До туалету і після. Більше того, руки потрібно мити як і до винесення сміття, так і після цього.

    А ще частіше люди миють руки в першій половині дня, а ось ввечері і перед сном — рідше. Лікарі пояснюють це елементарною лінню. Кажуть, саме через лінь люди частіше користуються санітайзером, ніж милом. А потім скаржаться на суху шкіру рук.

    Якщо у вас немає можливості мити руки, і ви весь час користуєтеся санітайзером — обов’язково потрібно користуватися кремами, які будуть пом’якшувати шкіру і захищати її.

    Крім того, вчені виявили, що на лівій і правій руках живуть абсолютно різні мікроби. Все це пов’язано з тим, що ними ми робимо різні речі. Наприклад, мусульмани взагалі праву руку називають чистою і роблять нею тільки «чисті речі»: їдять, п’ють і одягаються. А ось миються і роздягаються тільки лівою, тобто брудною рукою.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.