• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулеба закликав країни G7 передати Україні заморожені активи РФ на сотні мільярдів доларів

    Опубликовано: 2022-05-13 16:00:16

    Україна закликає країни "Великої сімки" передати Україні заморожені активи РФ на сотні мільярдів доларів. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час зустрічі глав МЗС G7 в Німеччині.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Кулеби.

    "Я закликаю владу країн Великої сімки прийняти законодавство і провести всі необхідні процедури, щоб конфіскувати суверенні активи Росії і передати їх Україні, щоб Україна могла використовувати ці гроші для відновлення країни", - сказав він.

    За словами Кулеби, Канада вже вжила відповідних заходів і за його відчуттями, інші наслідуватимуть її приклад "швидше раніше, ніж пізніше".

    Йдеться про сотні мільярдів доларів і євро, підкреслив глава МЗС.

    Серед інших тем, які обговорювалися на зустрічі міністрів Великої сімки - глобальна криза з продовольством.

    "Російська агресія проти України - єдина причина цієї кризи. Росія заблокувала українські порти, атакує ракетами Одесу, найбільший український порт, через який Українська агропродукція поставлялася на глобальний ринок", - сказав Кулеба.

    На засіданні обговорювалися шляхи, як зняти цю блокаду і забезпечити експорт української агропродукції, зокрема, в Африку та Азію.

    Нагадаємо, міністри закордонних справ групи G7 проведуть зустріч 13-14 травня. Щорічна зустріч, яка триватиме до суботи, збирає високопоставлених дипломатів з Великобританії, Канади, Німеччини, Італії, Франції, Японії, США та Європейського Союзу на Балтійському курорті Вайссенхаус.

    У п'ятницю також присутні міністри закордонних справ України та Молдови, а найбільш промислово розвинені країни Заходу мають намір підтвердити свою підтримку двох країн.

    МІЛАН ЛЄЛІЧ

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.