• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 50 тисяч вакансій. Греки шукають співробітників серед українських біженців у Польщі

    Опубликовано: 2022-05-13 09:45:19

    Працівників не вистачає в готелях і ресторанах.

    Грецький туристичний сектор чекає українців на роботу – через гостру нестачу рук співробітників шукають серед біженців у Польщі.

    TRAVEL РБК-Україна повідомляє про це з посиланням на польське видання Interia.

    У туристичній сфері Греції є понад 50 тисяч вакансій і галузь розраховує на те, що більшу їх частину займуть військові біженці з України, пише видання з посиланням на сайт газети Kathimerini.

    "Ми зв'язалися з компанією в Польщі, яка працює з багатьма українцями", - розповів грецькому виданню керівник відділу підбору персоналу готельної групи Sani/Ikos.

    З перших днів війни ця готельна група оголошувала про готовність прийняти на роботу з проживанням 300 українських співробітників, зараз компанія шукає ще 200 працівників з України.

    Зараз у Греції тимчасовий прихисток знайшли понад 25 тисяч українських біженців. Більше 10000 з них вже отримали дозвіл на проживання і право на працевлаштування. Більшості доступна якраз робота в готельно-ресторанній сфері, де достатньо знання англійської мови.

    Роботи в туризмі Греції додалося, а співробітники звільнилися
    Причина нестачі робочих рук - хвиля звільнень молодих греків і відмова виконувати важку роботу за невелику оплату. З 1 травня в Греції підвищили мінімальну зарплату до 714 євро. Багато місцевих жителів вважають за краще задовольнятися допомогою з безробіття в 400 євро і не працювати.

    50 тисяч вакансій. Греки шукають співробітників серед українських біженців у Польщі50 тисяч вакансій. Греки шукають співробітників серед українських біженців у ПольщіФото: Яку роботу в Греції пропонують в соцмережах (скріншот РБК-Україна/facebook.com/Робота для українців у Греції)

    "Існує величезна нестача робочої сили із заробітною платою, що значно перевищує галузеві контракти. Найбільші проблеми знаходяться в сфері харчування (кухня та обслуговування) з відкритими більше 50 000 місць. Рішення потрібні зараз, наш якісний туризм в небезпеці", - написав ще в квітні в Twitter Андреас Андреадіс, почесний голова Грецької федерації туризму.

    До слова, рівень бронювань готелів у Греції свідчить про те, що в сезоні 2022 року туризм в країні вийде на показники до пандемії.

    ОЛЬГА МАДЖУМДАР

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.