• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угорщина обіцяє підтримати вступ України до ЄС

    Опубликовано: 2022-05-11 12:30:30

    Угорщина підтримає вступ України до Європейського Союзу, коли розпочнеться процедура розгляду відповідних питань.

    Про це повідомив посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто в інтерв'ю "Еспресо".

    Зокрема він запевнив український народ у повній підтримці на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

    "І ми сподіваємося, що вже скоро ця трагедія, ця війна припиниться. А український народ відродиться з новою енергією та можливостями. І наприкінці я хочу запевнити вас у тому, що коли почнуть розглядати питання членства України в Євросоюзі, Угорщина підтримає його", – зазначив Ійдярто.

    Відповідаючи на запитання щодо позиції Угорщини щодо можливого приєднання України до НАТО, Ійдярто сказав, що "ми ніколи не блокували прагнення України вступити до НАТО".

    "Ми блокували дві речі - це мовне питання та питання освіти. Їх вирішували на політичному рівні в деяких інститутах НАТО. Зокрема, міністри закордонних справ та міністри оборони. Це був сигнал, не дуже добрий сигнал. Утім, у нас не було іншого вибору, щоб сказати Україні про те, що НАТО - це не просто військова організація. Вона займається іншими питаннями, зокрема правами людини, правами національних меншин. Повага таких прав лежить в основі філософії Альянсу", - сказав угорський дипломат.

    В той же час, в Угорщині заявили, що не підтримуватимуть шостий пакет санкцій проти Росії від Європейської комісії, якщо країни Європейського союзу не зроблять виключення з ембарго на постачання російської нафти для країн, які імпортують російську нафту трубопроводами.

    Саме тому президент Єврокомісії здійснила візит до Угорщини, щоб обговорити ситуацію із прем'єр-міністром країни.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.