• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ердоган закликав ЄС спільно написати нову сторінку історії

    Опубликовано: 2022-05-09 17:30:10

    Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган виступив зі спеціальним посланням із нагоди Дня Європи та закликав Європейський Союз написати нову історію свого розвитку разом із Туреччиною.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Anadolu.

    Глава держави в своєму виступі заявив про відхід ЄС в останні роки від заявлених цілей. Керівництво об'єднання нібито потрапило під вплив короткотермінових інтересів окремих держав.

    Ердоган нагадав про основи Декларації Шульмана – запобігання протиріччям і відмінностям у взаєминах між європейськими країнами, взаємна інтеграція в інтегруванні миру, сприяння розвитки та стабільності в Європі.

    За словами лідера Туреччини, нині в самісінькому центрі Європи розгорнулася трагедія, що є попередженням для ЄС. "Сучасна Європа як ніколи потребує солідарності та співпраці, і найголовніше – відважної та концептуальної позиції. Сьогодні Туреччина – це не тільки країна-кандидат і член НАТО, але й сильний і вагомий партнер, що робить значний внесок у запобігання викликів на континенті", – відзначив він.

    Ердоган загострив увагу на негативні наслідки російсько-української війни для планети. Основні виклики, пов'язані з нею – безпека, міграція, ланцюжок постачання і енергоресурси.

    Турецький президент вкотре заявив про збереження курсу на повноправне членство в ЄС і "терплячий і рішучий" рух до нього. Вступ Туреччини до ЄС, на думку Ердогана, підсилить безпеку об'єднання.

    До слова, Євросоюз розгляне варіант із переданням заарештованих активів РФ Україні.

    АНТОН ФЕДОРЦІВ

    Інф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.