Суперпродукти, для весняного очищення організму.
Для очищення організму після зими вам не потрібно відмовлятися від їжі і сідати на божевільну детокс-дієту.
Щоб перезавантажити тіло до весни, просто додайте в свій раціон правильні продукти — їжу, яка прискорює ваш метаболізм, підвищує рівень енергії. Ці суперпродукти, схвалені експертами, — відмінний початок підготовки до весни, інформує Ukr.Media.
Листова зелень
Шпинат, капуста, рукола і ромен, багаті потужними антиоксидантами, які можуть виводити шкідливі токсини з організму і запобігти негативному впливу вільних радикалів. Антиоксиданти діють як крихітні супергерої, які зв’язуються з вільними радикалами і «деактивують» їх. А ще листова зелень містить вітамін С і бета-каротин, які допомагають омолодити волосся і клітини шкіри, які, можливо, постраждали від холодних зимових вітрів. Вітамін С також допомагає виробляти колаген, ключовий компонент красивої шкіри і міцних суглобів.
Часник
Часник, ідеальний продукт для детоксикації, підтримує ферменти і процеси печінки, важливі для режиму природного очищення організму. Він не лише є найбільш ефективним протимікробним засобом (з майже 40 різними протигрибковими, бактеріальними, паразитарними і вірусними агентами), але і містить велику кількість вітаміну С, який підвищує імунітет і підтримує функцію печінки.
Лляне насіння
Кожна столова ложка меленого лляного насіння містить близько 1,8 грама рослинних омега-3 жирних кислот, важливих для боротьби із запаленнями. Воно також містить як розчинну, так і нерозчинну клітковину, яка може допомогти знизити рівень холестерину, запобігти порушенню роботи кишечника і вивести токсини з організму. Також лляне насіння покращує рівень цукру в крові і пригнічує апетит.
Брюссельська капуста
Це відмінний помічник для тих, хто хоче зменшити об’єм талії. Одна порція капусти містить більше 100% денної норми вітаміну С і 3 грами клітковини, а калорійність становить всього 38 калорій. Овочі також багаті сірковмісними сполуками, які можуть допомогти зменшити запалення і деактивувати канцерогени.
Ячмінь
Після триденного вживання хліба на основі ячменю під час сніданку, обіду і вечері в учасників дослідження підвищився рівень гормонів кишечника, що регулюють обмін речовин і апетит.
Дика спаржа
Крім антиоксидантів, що борються із запаленням, ці смачні «палички» містять глутатіон — з’єднання, яке виводить з організму небезпечні токсини. Спаржа також містить пребіотичну клітковину, яка живить корисні бактерії в кишечнику.
Яйця
Крім білка, яйця містять всі дев’ять незамінних амінокислот, які допомагають відновлювати тканини і розщеплювати їжу. Яйця також містять сіркоорганічні сполуки, які допомагають боротися з вільними радикалами і нейтралізувати токсини в організмі.
Гранат
Всього пів склянки гранатових горіхів містить 3,5 грама клітковини і є чудовим способом поліпшити травлення і підвищити відчуття насичення. Цей суперфрукт також багатий поліфенолами — групою антиоксидантів, які допомагають прибирати пошкодження, викликані вільними радикалами, і боротися із запаленнями.