• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Що відбувається з організмом, якщо зловживати хлібом

    Опубликовано: 2022-05-08 18:28:33

    Що відбувається з організмом, якщо зловживати хлібом. Чотири ознаки того, що у вашому раціоні занадто багато хліба.

    Тости на сніданок, бургери на обід, булочки на полуденок. Чи не занадто багато хліба ви їсте?

    Хлібобулочні вироби є одним з основних продуктів харчування. І часто ми їмо їх в занадто великій кількості. Це не тільки збільшує калорійність раціону, а й може стати серйозною проблемою для здоров’я — фізичного і психологічного. Ось що відбувається, коли ми зловживаємо таким продуктом, як хліб, інформує Ukr.Media.

    Ви поправляєтеся

    Якщо стрілка на шкалі ваших ваг зрушила в небажаному для вас напрямку, ймовірно, це тому, що ви їсте багато хліба, перш за все, білого. Він сам по собі калорійний. Але не тільки.

    «Хліб збільшує ймовірність споживання інших нездорових продуктів, — каже Триста Бест, дієтолог. — Як правило, ми їмо його з обробленим м’ясом, жирним горіховим маслом або сирами. І в підсумку починаємо додавати у вазі». Згідно з дослідженням 2014-го року, люди, які з’їдали дві або більше порції білого хліба щодня, значно частіше страждали від надмірної ваги і ожиріння, ніж ті, хто вживав не більше однієї порції продукту в тиждень.

    У вас часто болить живіт

    Думаєте, що вибір «здорового» хліба найкращим чином позначиться на вашому самопочутті? Не завжди. «Деякі види хліба, які продаються як вироби з підвищеним вмістом клітковини, можуть включати інулін і бета-глюкан — речовини, здатні викликати дискомфорт у животі — здуття і метеоризм, — каже Рейчел Файн, дієтолог. — Не слід включати такі продукти у свій раціон занадто часто і у великих кількостях».

    У вас перед-діабет

    Якщо ваш рівень цукру в крові наближається до критичної позначки, перевірте: чи не занадто багато ви їсте хліба. «Захоплення хлібобулочними виробами, особливо з борошна вищого ґатунку, сприяє розвитку запальних процесів в організмі, — говорить дієтолог Хізер Хенкс. — Це може викликати резистентність до інсуліну — стан, який часто є попередником діабету».

    У вас підвищений кров’яний тиск

    Зв’язок між вашим стрімко зростаючим кров’яним тиском і захопленням хлібом очевидніший, ніж ви думаєте. За даними досліджень, хлібобулочні вироби є в раціоні основним джерелом натрію — речовини, яка, як відомо, підвищує артеріальний тиск. Навіть відносно скромна кількість споживаного хліба може істотно збільшувати ризик розвитку гіпертонії, підтвердили результати дослідження 2018 року.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.