• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щоденне пиття води допомагає позбутися від схильності до підвищеного тиску

    Опубликовано: 2022-05-06 18:48:33

    Щоденне пиття води допомагає позбутися від схильності до підвищеного тиску. Щодня слід випивати по кілька склянок, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    За словами авторитетного американського кардіолога Стівена Сінатри, пиття води є одним із способів знижувати підвищений кров’яний тиск, інформує Ukr.Media.

    Підвищений тиск крові на стінки кровоносних судин призводить до збільшення навантаження на серце, змушуючи артерії втрачати еластичність і звужуватися.

    Доктор Сінатра констатує, що нестача вологи в організмі може зробити цей процес більш важким і небезпечним у своїх наслідках. При схильності до гіпертонії кардіолог рекомендує пити достатньо води.

    Лікар заявив, що:

    «один з кращих способів знизити кров’яний тиск природним шляхом — це залишатися добре гідратованим».

    Кардіолог пояснює, що в умовах недостатнього споживання води тіло намагається забезпечити себе рідиною, утримуючи натрій, а також закриваючи деякі зі своїх капілярів. Все це веде до підвищення кров’яного тиску.

    Вода, своєю чергою, є важливим аспектом транспортування крові по тілу, що сприяє гарному травленню, засвоєнню і доставлення поживних речовин. Відчуваючи нестачу води, кровоносні судини схильні звужуватися, що ускладнює роботу серця і погіршується доставлення кисню до різних частин тіла.

    «Хоча необхідні додаткові дослідження, є дані, що зв’язують недостатнє споживання води з підвищенням артеріального тиску через дію гормону вазопресину», — зазначив кардіолог.

    За словами медика, вироблення вазопресину в організмі активізується, коли в крові присутня велика кількість розчинених речовин (того ж натрію), що відбувається при зневодненні. Підвищена концентрація вазопресину викликає звуження кровоносних судин, що здатне привести до підвищення артеріального тиску.

    Журнал Vive Health, коментуючи користь пиття води при схильності до підвищеного тиску, повідомляє, що миттєво знизити кров’яний тиск це навряд чи допоможе. Однак вживання води як профілактика зневоднення дійсно допомагає уникнути проблем з судинами, що сприяють розвитку гіпертонії.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.