• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці виявили, що ризик смерті підвищується за умови харчування людини поза домівкою

    Опубликовано: 2022-05-06 13:48:31

    Харчування поза домівкою набуває дедалі більшої популярності у всьому світі. Дослідники вивчили зв’язок між харчуванням поза домівкою і ризиком смерті та прийшли до висновку, що дуже часте харчування поза домівкою значно підвищує ризик смерті від усіх причин, що вимагає подальшого дослідження. Їх результати опубліковані у журналі Академії харчування та дієтології, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Доведено, що їжа поза домівкою, зазвичай, містить більше енергії, жиру і натрію, але менше фруктів, овочів, цільного зерна і захисних поживних речовин, таких як харчові волокна і антиоксиданти, інформує Ukr.Media.

    «Нові, хоча й досі обмежені, дані свідчать, що харчування поза домівкою часто пов’язане з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, таких як ожиріння і цукровий діабет, і біомаркерів інших хронічних захворювань, — пояснив провідний дослідник Вей Бао, к.м. н., доцент кафедри епідеміології у коледжі громадської охорони здоров’я, Університет Айови, Айова-Сіті, Айова, США. — Однак про зв’язок між прийманням їжі поза домівкою і ризиком смерті відомо досить мало».

    Дослідники проаналізували дані відповідей на запитання близько 35 084 дорослих у віці 20 років і більш старших, які брали участь у Національному дослідженні здоров’я та харчування у 1999-2014 роках. Респонденти повідомили про свої дієтичні звички, включаючи частоту вживання їжі, приготованої поза домівкою.

    «Ми пов’язали ці записи з записами смертей до 31 Грудня 2015 року, особливо розглядаючи смертність від усіх причин, серцево-судинну смертність і смертність від раку, — зазначив перший автор Ян Ду, доктор медичних наук, доктор філософії, кандидат, кафедра епідеміології, коледж громадської охорони здоров’я, Університет Айови, Айова-Сіті, штат Айова, США. — Виявилося, що дуже часте вживання (два і більше приймання їжі на день) страв, приготованих поза домівкою, значно пов’язане з підвищеним ризиком смертності від усіх причин».

    Спостереження за 291 475 учасниками дослідження виявило 2 781 випадок летальних випадків, у тому числі 511 людей померли від серцево-судинних захворювань, і 638 — від раку.

    «Наші результати з цієї великої національної репрезентативної вибірки дорослих американців показують, що часте споживання їжі, приготованої поза домівкою, значно пов’язане з підвищеним ризиком смертності від усіх причин», — прокоментував доктор Ду.

    «Це одне з перших досліджень, що дозволяє кількісно оцінити зв’язок між харчуванням поза домівкою і смертністю — підсумував доктор Бао. — Наші результати, відповідно до попередніх досліджень, підтверджують, що часте харчування поза домівкою пов’язане з несприятливими наслідками для здоров’я і може послужити основою для майбутніх дієтичних рекомендацій, що рекомендують скоротити споживання їжі, приготованої поза домівкою».

    Майбутні дослідження досі ще необхідні для більш пильного вивчення зв’язку харчування поза домівкою зі смертю від серцево-судинних захворювань, раку, недоумства та інших хронічних захворювань.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.