• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Австрії заявили, що Україна не може стати членом ЄС у найближчі 5-10 років

    Опубликовано: 2022-05-05 14:45:00

    Міністр у справах ЄС та конституційних питаннях Австрії Кароліне Едтштадлер заявила, що Україна не може вступити до Євросоюзу "в найближчі п'ять-десять років", для неї не може бути прискореної процедури. Про це повідомляє Euractiv.

    Раніше міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг викликав полеміку, запропонувавши Україні розглянути інші способи наблизитися до ЄС, окрім членства.

    Едтштадлер прокоментувала ситуацію, заявивши, що повний процес приєднання України буде "тривалим процесом адаптації, якого, безумовно, не може бути досягнуто у найближчі п'ять-десять років", оскільки "деякі держави на Західних Балканах чекали на наступний крок десятиліттями". Вона додала, що для України не може бути прискореної процедури.

    "Міністр закордонних справ також хотів сказати цим, що вам, можливо, також доведеться проявити творчий підхід у тому, як ви знайомите Україну зі західними цінностями. Очевидно, Україна почула у цьому відмову від прийняття її до ЄС, проте це не малося на увазі і не є позицією Австрії", – додала вона.

    Видання зазначає, що Австрія — одна з небагатьох європейських країн, яка відмовилася постачати Україні зброю, натомість вирішивши підтримати її гуманітарною допомогою.

    Вадим Ребрина
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.