• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Побудувати цивілізовану державу: Кабмін озвучив деталі плану відновлення України

    Опубликовано: 2022-05-04 15:00:20

    План відновлення України від наслідків воєнної агресії Россі матиме два виміри: регіональний та параметричний. На цьому наголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

    Регіональний – це коли країни-партнери чи міста-побратими чи корпорації допомагають у відновленні конкретного українського міста чи регіону.

    "Наприклад, Данія погодилася допомагати з відновленням Миколаєва. Італійський Бергамо – з відновленням Бучі", – уточнив прем'єр

    Параметричний підхід – це програма Національної ради з відновлення, яка напрацьовує параметри відновлення та трансформації кожного сектора економіки.

    "Це нові підходи та нові політики. Сучасні та європейські. Мета – не просто відбудувати зруйновану, а побудувати сучасну європейську цивілізовану державу", – зазначив Денис Шмигаль.

    Щоби процес був системним і прозорим, уряд запускає сайт u24.gov.ua. Це платформа для збору коштів на підтримку України в рамках глобального проэкту United24, який ініціював президент Володимир Зеленський.

    Створення платформи необхідно також, щоби продемонструвати максимальну прозорість та відкритість використання зібраних коштів: куди та кому вони спрямовані. Національний банк звітуватиме щодня про збір коштів. Усі міністерства надаватимуть громадськості свої звіти про те, на що було спрямовано кошти.

    Компанія "Делойт" в Україні, що є частиною міжнародної мережі Deloitte, перевірятиме звітність міністерств та гарантуватиме прозорість роботи платформи.

    Кошти розподілятимуться за трьома основними напрямами. Перший – це оборона та розмінування. Другий – гуманітарна та медична допомога, а також допомога дітям. Третій – це відновлення об'єктів критичної інфраструктури, доріг, мостів, шкіл та лікарень, електро-, водопостачання та зв'язку.

    Ще одне рішення, яке також безпосередньо стосується першочергового відновлення, – це спрощення порядку змін будівельних норм на час воєнного стану та після його завершення. Їхня мета – максимально спростити бюрократію.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.