• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В ООН вважають блокування українського зернового експорту загрозою глобального голоду

    Опубликовано: 2022-05-03 13:30:37

    Через російську агресію в Україні в портах заблоковано 4,5 млн тонн зерна, призначеного на експорт. В ООН вважають, що це може погіршити глобальну продовольчу кризу.

    2 травня представник Всесвітньої продовольчої програми ООН Мартін Фрік заявив, що в українських портах було заблоковано 4,5 млн тонн зерна. Їх неможливо експортувати через закриті морські шляхи на тлі російського озброєного вторгнення. Про це пише агентство dpa.

    "Голод не повинен бути зброєю", — сказав Фрік і закликав відновити постачання українського продовольства до інших країн, щоб пом'якшити глобальну продовольчу кризу.

    Різке зростання цін на продовольство та перебої з поставками з Росії та України поставили під загрозу ситуацію з продовольством у країнах Близького Сходу, Африки та деяких регіонах Азії, де населення постійно недоїдає і де мільйони людей виживають за рахунок субсидованого хліба та дешевої локшини.

    Нагадаємо, 28 квітня литовська влада заявила, що їхній порт у Клайпеді вже готовий до відвантаження українського зерна на експорт, а компанія "Литовські залізниці" вже відправила в Україну тестовий залізничний потяг.

    Раніше, 26 квітня, Україна розпочала експорт кукурудзи через румунський порт Констанца – було завантажено 71 тисяча тонн української кукурудзи до першого судна класу "панамакс". Цього ж дня Німеччина заявила про намір організувати зерновий міст для експорту української продукції.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.