• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Симптоми нестачі калію та способи відновлення макроелементу

    Опубликовано: 2022-05-03 18:48:34

    Симптоми нестачі калію та способи відновлення макроелементу. Користь і вплив речовини на функції організму.

    Речовина, яка необхідна для кожної клітини тіла, відповідає за виробництво енергії, захист серця. Калій бере участь у багатьох функціях організму. Що відбувається при дефіциті, які ознаки сигналізують про небезпечний стан. Продукти, які допомагають відновити його рівень, інформує Ukr.Media.

    Користь калію

    Макроелемент бере участь в кислотно-лужному балансі і вуглеводному обміні. Він необхідний для росту і скорочення скелетних і гладких м’язів. Калій діє як судинорозширювальний засіб, зменшує напругу в їх стінках, знижує тиск, ризик інсульту і остеопорозу, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Причини дефіциту

    Кількість речовини залежить від вмісту в крові інших мінералів. Якщо людина дотримується харчування з надлишком натрію, може знадобитися більше калію, щоб відновити електролітний баланс. В організмі відсутні механізми збереження цієї речовини. Навіть при незначній кількості він виводиться нирками.

    Дефіцит калію провокують такі чинники:

    Прийом сечогінних, психотропних препаратів.
    Надмірне потовиділення.
    Діарея.
    Блювота.
    Зловживання алкоголем, кофеїном.
    Куріння.
    Ознаки нестачі калію

    Про дефіцит речовини в організмі сигналізують симптоми:

    М’язові судоми.
    Розлад кишечника — спазми, здуття, запори.
    Запаморочення.
    Слабкість, млявість.
    Уповільнення, почастішання серцебиття.
    Високий тиск.
    Непритомність.
    Відновлення рівня калію

    Людина повинна щодня отримувати 3,5-4,7 г речовини. Щоб збільшити кількість калію в організмі, необхідно включити в раціон такі продукти:

    Банани.
    Квашена капуста.
    Картопля, запечена зі шкіркою.
    Молочні вироби.
    Шпинат і морква.
    М’ясо, птиця, риба.
    Злаки.
    Горіхи.
    Бобові культури.
    Дієтологи попереджають, що варіння, обробка або консервація знижують рівень калію. Краще використовувати свіжі або заморожені продукти. При узгодженні з лікарем можна застосовувати добавки, що містять цю речовину.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.