• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні нададуть статус кандидата у члени ЄС у червні, - Стефанішина

    Опубликовано: 2022-05-03 09:00:24

    Віце-прем'єр із європейської інтеграції Ольга Стефанішина вважає, що Україна отримає статус кандидата в члени ЄС вже на наступній зустрічі лідерів Євросоюзу, яка має відбутися у червні 2022 року.

    Про це вона заявила в ефірі телемарафону UAРазом.

    За її словами, у Брюсселі вже опрацювали частину переданих Україною документів (опитувальника) і роботу влади оцінили позитивно.

    Стефанішина уточнила, що в ЄС високо оцінили роботу української сторони з документами щодо політичної складової, демократичних інститутів, прав людини та реформ.

    Віце-прем'єр із європейської інтеграції також повідомила, що до кінця наступного тижня Україна планує передати Євросоюзу книгу державності.

    Стефанішина наголосила, що Україна розраховує на набуття статусу кандидата в члени ЄС вже у червні.

    "Ми розраховуємо, що коли лідери ЄС знову зберуться у червні цього року, буде ухвалено рішення про надання Україні статусу кандидата", - заявила Стефанишина.

    Вона додала, що сьогодні тривають переговори з різними країнами ЄС і відбувається серйозний перелом, тому ті країни, які скептично ставилися до європейської перспективи України, змінять свою позицію.

    "Ми зазвичай ведемо переговори з різними столицями і говоримо про те, що ця прискорена процедура, через яку ми проходимо всі процеси, вона стала можливою через ті зміни, трансформації, які ми здійснювали за останні 8 років, це і був наш шлях власне до Європи ", - заявила Стефанішина.

    Нагадаємо, що міністр закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг заявив, що Україна не має бути членом Європейського Союзу, їй не можна пропонувати статус кандидата у червні 2022 року, як це планує зробити Європейська комісія.

    Нагадаємо, що 28 лютого Зеленський підписав заявку на набуття Україною членства у Євросоюзі у прискореному порядку. 1 березня вона була зареєстрована і почалася процедура її розгляду.

    17 квітня українська сторона остаточно заповнила опитувальник щодо вступу до Євросоюзу. Незабаром прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що очікує, що Україна набуде статусу кандидата на членство в Євросоюзі не пізніше червня 2022 року.

    Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко прогнозує, що Україна стане членом Європейського Союзу 2024 року, адже українська сторона виконує всі вимоги для набуття членства.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.