• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фахівці виявили, що голодування перед дієтою покращує її результати

    Опубликовано: 2022-05-03 08:08:04

    Голодування перед дієтою допомагає сильніше худнути.

    Фахівці виявили, що голодування перед дієтою покращує її результати. Голодування перед дієтою допомагає сильніше худнути.

    Дослідження показало, що голодування перед початком здорової дієти активно запускає процес позбавлення від зайвої ваги. Це несподіваний спосіб підвищити ефективність будь-якого раціону, інформує Ukr.Media.

    Нове дослідження показало, що перед початком будь-якої здорової дієти можна домогтися більш активного процесу спалювання зайвого жиру, якщо трохи поголодувати. Дослідники спостерігали за 71 добровольцем, що мали порушення обміну речовин і гіпертонію. Усі вони перейшли на тримісячну дієту DASH, яка дозволяє зменшити артеріальний тиск за рахунок вживання цільнозернових продуктів і нежирного м’яса.

    Половина добровольців перед початком дієти пройшла через п’ятиденне обмеження у харчуванні — вони не вживали тверду їжу. Було виявлено, що у людей, які не голодували, результати дієти були більш скромними щодо зниження маси тіла і артеріального тиску. Більш того, позитивні наслідки цього п’ятиденного голодування спостерігалися навіть після закінчення тримісячної дієти.

    Відзначимо, що слово «голодування» тут означає не повне утримання від вживання їжі, а лише виключення певних харчових продуктів. Цього разу добровольці 5 днів не вживали тверду їжу. Це спричинило зміни у мікробіомі кишківника, тобто збільшення кількості корисних бактерій. Голодування стало каталізатором цього процесу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.