• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Болгарія допоможе Україні з ремонтом військової техніки

    Опубликовано: 2022-04-29 14:45:50

    Болгарія допоможе Україні з ремонтом військової техніки. Про це було оголошено під час брифінгу президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Болгарії Кирила Петкова, який сьогодні перебуває з візитом у Києві.

    Зеленський повідомив, що у розмові з болгарським прем'єром ініційовано налагодження взаємодії для ремонту української військової техніки на виробничих потужностях Болгарії.

    "Це дуже важливо для України. Упевнений, така співпраця буде вигідною і для болгарських компаній, і для болгарської економіки, а для нас дуже важливі якість та терміни. Терміни, тому що ми воюємо щодня", – сказав Зеленський.

    Відповідаючи на запитання щодо відсутності військової допомоги від Болгарії, Зеленський сказав, що болгарський прем'єр "по-справжньому допомагає, а не просто хоче і не просто обіцяє".

    "Кожна країна допомагає тим, чим може. Іноді та чи інша країна може мати, наприклад, 1000 літаків – і не виділити жодного. А хтось може їх не мати, а дати більше, ніж ти маєш", – сказав президент.

    У ході зустрічі обговорювалася і європейська перспектива України: Петков заявив, що Болгарія підтримає рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

    Петков також погодився взяти участь у повоєнній відбудові одного з південних регіонів України.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.