• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Армія Молдови базується лише на 6000 солдатах - ЗМІ

    Опубликовано: 2022-04-27 15:30:19

    Збройні сили Республіки Молдови не мають танків, а також літаків, і базуються лише на 6000 активних солдатах та кількох одиницях бронетехніки, пише Newsweek, інформує УНН.

    Деталі

    Згідно з рейтингом Global Fire Power, молдавська армія посідає 105-е місце у світі та не відповідає європейським та світовим стандартам.

    У Молдови немає власних танків, натомість у невизнаному Придністров’ї щороку влаштовують парад, де танк є серед іншої техніки. Також йдеться, що у розпорядженні повітряних сил Молдови лише два гелікоптери та транспортний літак.

    За даними Global Fire Power, на базі сухопутних військ нараховується шість тисяч активних солдатів, 12 тисяч резервістів, а також 381 одиниця бронетехніки, 25 ракетних установок, дев’ять самохідних гармат і 69 гармат. Військових кораблів у Молдови немає, йдеться у рейтингу.

    Журналісти зазначають, що будь-яке порівняння молдавської армії з військовою силою росії, країни на другому місці в цьому ж рейтингу, марне.

    Контекст

    25 квітня повідомлялося про вибухи у Тирасполі. Наступного дня, 26 квітня, з’явилася інформація про підрив двох веж зв’язку у невизнаному Придністров'ї.

    За словами спікера Одеської ОВА Сергія Братчука, росія посилює провокації в окупованому Придністров'ї.

    Згодом стало відомо, що так зване "керівництво" невизнаного Придністров'я найближчим часом "ухвалить рішення на захист інтересів республіки".

    У МЗС України заявили, що засуджують будь-які спроби втягнути Придністровський регіон Молдови у російську війну.

    Марина Тищенко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.