• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленського хочуть запросити взяти участь у саміті G20, де буде Путін

    Опубликовано: 2022-04-27 09:00:44

    США виступили з ініціативою запросити президента України Володимира Зеленського до участі у саміті G20, як мінімум, як спостерігача. Це вже підтримали кілька членів, повідомляє Bloomberg.

    Про запрошення Зеленського просять Індонезію, яка буде господаркою найближчої зустрічі.

    Зазвичай країна-господар запрошує представників інших держав на деякі заходи саміту як спостерігачів, але без права брати участь в офіційних дискусіях.

    Видання зазначає, що у разі участі в саміті президента РФ Путіна запрошення Зеленського стало б "логістичним та дипломатичним кошмаром" для російського лідера.

    Нагадаємо, Сполучені Штати Америки пригрозили бойкотувати засідання "Великої двадцятки", якщо у них братиме участь Росія. При цьому РФ практично неможливо виключити з G20, якщо Москва сама не ухвалить такого рішення.

    Але Росію виключили з Ради Європи, причому РФ оголосила про запуск процедури свого виходу буквально за кілька годин до того, як її вирішили виключити.

    Сергій Горєлов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.