• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Молдові назвали метою обстрілу МДБ ПМР створення «приводу для загострення ситуації»

    Опубликовано: 2022-04-26 10:45:58

    Бюро з реінтеграції Молдови стурбоване обстрілом невідомими 25 квітня будівлі Міністерства державної безпеки самопроголошеної Придністровської Молдовської Республіки та вважає його метою створення приводу для напруження ситуації в регіоні. Про це йдеться у повідомленні молдавського урядового органу у Facebook.

    "Політичне бюро з реінтеграції висловлює стурбованість інцидентом, який стався сьогодні в місті Тирасполь. За наявною інформацією, невідомі обстріляли з гранатомета так званий штаб силових структур регіону... Мета сьогоднішнього інциденту - створити привід для напруження ситуації в плані безпеки в Придністровському регіоні, не контрольованому конституційною владою", - сказано у ньому.

    У цьому контексті бюро закликає зберігати спокій та зазначає, що спільно з компетентними національними установами стежить за розвитком подій.

    У свою чергу, як передає молдовський канал TV8, у понеділок увечері після згаданого інциденту відбулося екстрене засідання Служби інформації та безпеки Молдови. Інформацію підтвердив голова спецслужби Олександр Єсауленко. За його словами, СІБ поки що знаходиться в процесі збору інформації про цю подію.

    Нагадаємо, що близько 17:00 понеділка в будівлі МДБ невизнаного Придністров'я, розташованому на розі вулиць Манойлова та Карла Маркса в центральній частині Тирасполя, сталося кілька вибухів.

    Як повідомили в міністерстві внутрішніх справ самопроголошеної республіки, постраждалих внаслідок інциденту немає, а постріли, за попередніми даними, були зроблені із ручного протитанкового гранатомета.

    Зазначимо при цьому, що 22 квітня заступник командувача військ Центрального військового округу Росії Рустам Міннекаєв заявив про нові цілі російського вторгнення в Україну, серед яких назвав окупацію півдня України та забезпечення виходу до Придністров'я, де нібито "також відзначаються факти утиску російськомовного населення".

    В Офісі президента назвали це "офіційним підтвердженням наміру на скоєння військових злочинів із масовими вбивствами мирних громадян".

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.