• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли спосіб передбачити тривалість життя людини

    Опубликовано: 2022-04-27 06:34:13

    Фахівці з Університету Турку, Фінляндія, заявляють, що передбачити ризик смерті людини можна більше ніж за десять років з аналізу складу мікрофлори кишечника. Про це пише NewAtlas.

    Свої висновки дослідники засновують на аналізі зразків калу, відібраних ще у 2002 році і 15-річному спостереженні за тими, у кого були взяті аналізи.

    «Чіткий зв’язок був виявлений ​​між мікробами з сімейства ентеробактерій і підвищеним ризиком смерті від гастроентерологічних і респіраторних причин», — заявляють експерти.

    Зазначається, що вчені вже не в перший раз відзначають кореляцію підвищеної кількості ентеробактерій з раком кишечника і запальним захворюванням кишечника. Однак, все ще не встановлено, чи є цей зв’язок причинно-наслідковим.

    «Дані, використані в цьому дослідженні, вперше роблять можливим вивчення довгострокового впливу на здоров’я мікробіоти кишечника людини на рівні населення», — сказав Теему Нііранен, один з авторів дослідження.

    Експерти відзначають, що для остаточного встановлення зв’язку між тривалістю життя людини і бактеріями в кишечнику, необхідно провести додаткові дослідження. Проте, як підкреслюють вони, це перше дослідження, яке вказує на зв’язок складу мікробіоти з тривалістю життя.

    Нагадаємо, американські вчені встановили, що таурин, який міститься в жовчних кислотах, допомагає вбивати бактерії в організмі людини.
    Раніше повідомлялося, що високий рівень забруднення антибіотиками річкових вод може стати причиною масової загибелі людей.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.