• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели, що надмірне вживання кави може спровокувати деменцію

    Опубликовано: 2022-04-16 18:08:49

    Зловживання кавою може призвести до деменції.

    Вчені довели, що надмірне вживання кави може спровокувати деменцію у людей. Зловживання кавою може призвести до деменції.

    У численних дослідженнях неодноразово повідомлялося про користь помірних доз кави для загального здоров’я і мислення людини. Останнє дослідження австралійських вчених показало, що значне перевищення рекомендованих доз кави (2-3 порції на день) може стати причиною розвитку старечого недоумства у подальшому, інформує Ukr.Media.

    За отриманими вченими з Університету Південної Австралії даними, занадто великі дози кофеїну можуть сприяти зменшенню об’єму мозку, що викликає у майбутньому проблеми з розумовими здібностями і розвиток деменції.

    До таких висновків група вчених прийшла, провівши аналіз даних понад 17,5 тисяч осіб. Вивчивши їх пристрасть до кави, експерти встановили, що вживання 6 і більше чашок кави на день сприяло збільшенню ризику розвитку старечого недоумства майже на 53 %.

    «Ми вважаємо, що отримані нами результати можуть допомогти співробітникам охорони здоров’я своєчасно виявляти групи ризику щодо розвитку деменції серед «любителів» кави. Слід пам’ятати, що, як і будь-який препарат, кофеїн, який міститься у каві, у розумних дозах приносить користь для організму людини, але перевищення кількості кофеїну на день може стати причиною розвитку незворотних наслідків у мозку, спровокувавши розвиток деменції», — поділилася авторка дослідження Кітті Фам.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.