• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китайський Червоний Хрест передасть Україні $1,57 млн гуманітарної допомоги

    Опубликовано: 2022-03-22 09:00:00

    Суспільство Червоного Хреста Китаю виділить 10 млн юанів (1,57 млн доларів США) на надання гуманітарної допомоги Україні.

    Про це на брифінгу в Пекіні заявив спікер Міністерства закордонних справ КНР Ванг Веньбін, передає Reuters. 

    Раніше повідомлялося, що Китайський Червоний Хрест Китаю пообіцяв відправити Україні партію гуманітарної допомоги вартістю 5 млн юанів, або 791 540 американських доларів. 

    Варто зазначити, що керівництво КНР неодноразово стверджувало, що Китай не забезпечує зброєю або боєприпасами жодну зі сторін російсько-української війни, а відправляє лише продукти, медикаменти, спальні мішки та дитяче харчування. 

    Водночас у ЗМІ з'явилася інформація, що Росія після величезних втрат живої сили та техніки на території України нібито запросила військову допомогу Китаю. 

    Після цього вартість акцій китайських компаній, котируються на біржі в Гонконгу, різко впала.

    Зокрема, 14 березня індекс Hang Seng China Enterprises закрився із падінням на 7,2%, що стало найбільшим падінням із листопада 2008 року.

    Нагадаємо, 18 березня голова КНР Сі Цзіньпін провів переговори з президентом США Джо Байденом, у ході яких заявив, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, не відповідають нічиїм інтересам. 

    У свою чергу після цих онлайн-переговорів представник Білого дому Джен Псакі повідомила, що Вашингтон зберігає занепокоєння, що КНР може надати певну підтримку РФ на тлі її повномасштабного вторгнення в Україну. 

    Дмитро Нарожний

    Інф. delo.ua

    Subscribe to our channels on Viber and WhatsApp

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.