• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща запропонувала Євросоюзу надати Україні 100 млрд євро на відновлення інфраструктури

    Опубликовано: 2022-03-03 15:00:28

    Польща ініціює фінансування відновлення інфраструктури України.

    Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький закликав Європейський Союз ухвалити рішення про виділення 100 мільйонів євро на відновлення інфраструктури України, яку руйнують російські окупаційні війська.

    Про це 2 березня повідомив глава Кабміну України Денис Шмигаль у Twitter.

    "Пакет інвестицій у 100 млрд євро для відновлення інфраструктури запропонував ЄС прем'єр-міністр Матеуш Моравецький. Дружній крок, який залишить слід в історії. Українці знають і цінують вашу підтримку! Дякуємо", — написав прем'єр-міністр України.

    Після перемоги України у війні з Росією ці гроші, у разі їхнього виділення, спрямують на відновлення важливих об'єктів інфраструктури.

    За сім днів війни російська армія знищила сотні об'єктів транспортної інфраструктури, житлових будинків, лікарень та дитячих садків.

    1 березня у Києві російські війська обстріляли телевежу. Деякий час були перебої з мовленням, але незабаром його відновили.

    2 березня по Харкову було завдано нових ракетних ударів по будівлі СБУ у Харківській області, ГУ Нацполіції у Харківській області та будівлі Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна.

    Зазначимо, що Збройні сили України міцно тримають оборону, а 2 березня вже почали переходити до наступу за деякими напрямками.

    Віта Молодан

    Инф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.