• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Якими хворобами може заразитися людина, купаючись у фонтані

    Опубликовано: 2022-03-03 15:28:26

    Вагомі причини уникати подібні водні процедури.

    Якими хворобами може заразитися людина, купаючись у фонтані. Вагомі причини уникати подібні водні процедури.

    Веселощі в фонтані в літню спеку можуть завершитися досить сумно для здоров’я. Медики назвали хвороби, якими ризикує заразитися людина після подібних водних процедур, інформує Ukr.Media.

    На перший погляд фонтани, що прикрашають наші міста, здаються абсолютно нешкідливими. Але, незважаючи на те, що вони допомагають легше переносити високу температуру повітря, купання в них таїть в собі велику небезпеку. Головна проблема в тому, що вода в них не проходить процес дезінфекції та ніяким чином не очищається. У той же час до фонтанів стягуються не тільки люди, але і вуличні тварини, а після птахів, що літають над фонтаном у пошуках їжі, у воді залишається послід. Більш того джерело води прямо в центрі міста не обходять стороною люди без певного місця проживання, купаючись в ньому і навіть перучи свої речі.

    В кінцевому підсумку, весь бруд і пташиний послід розчиняються у воді, і перебуваючи в ній, ви ризикуєте зіткнутися з величезною кількістю інфекційних захворювань, в тому числі одним з 70 типів ентеровірусних інфекцій, різними захворюваннями кишечника, глистами, шкірними хворобами, менінгітом, гепатитом і навіть черевним тифом. Щоб уникнути серйозних проблем в роботі організму, фахівці рекомендують відмовитися від купання у фонтані, і не дозволяти робити це дітям, які можуть легко наковтатися зараженої води.

    Але навіть якщо плавати акуратно, не допускаючи попадання в ротову порожнину і краплі води, інфекція може проникнути через найнезначніші пошкодження шкіри, а мікротріщини є на тілі кожного з нас. Якщо з яких-небудь причин ви все ж виявилися в фонтані, то після цього відразу відправляйтеся додому і прийміть душ, добре намилюючи тіло милом. Ця процедура допоможе змити не тільки бруд, але збудників небезпечних інфекцій.

    Крім іншого не можна забувати, що міські фонтани є штучним явищем, яке на відміну від природного неспроможне очищатися самостійно. Під час злив весь бруд вулиць з частинками важких металів та інших шкідливих речовин, потрапляє в них, накопичуючись на дні. Через це дно найчастіше слизьке, тому дуже легко втратити рівновагу і серйозно травмуватися при падінні. Якщо людина вдариться головою, є ризик втрати свідомості, тому якщо поруч не виявиться уважних людей, можна легко захлинутися. Більш того в сучасні фонтани люблять вбудовувати підсвічування, тому відомі випадки ураження електричним струмом.

    Медики рекомендують тримати себе в руках і знаходити інші способи веселощів і боротьби зі спекою. Навколо фонтану завжди прохолодніше, тому, щоб освіжитися, буде досить просто посидіти якийсь час поруч з ним.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.