• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «$2-3 млрд на місяць». Офіс президента порахував втрати України через новини про війну

    Опубликовано: 2022-02-21 14:45:38

    Українська економіка починаючи з січня безповоротно втрачає $2-3 млрд щомісяця через інформаційний стрес та ризик воєнної ескалації з боку Росії, заявив заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма в інтерв'ю РБК-Україна.

    "Це і зупинені інвестиції, і додаткова інфляція, втрати у туристичній сфері, скорочення авіаперевезень. [...] $2-3 млрд – це втрати для економіки. Тобто фактично збиток, який ми несемо щомісяця", – сказав Шурма.

    Окремо Офіс президента рахує "спекулятивний тиск на валютний ринок" – це ще $1,5-2 млрд.

    Він прогнозує, що у випадку стабілізації ситуації "хоча б у такому стані, як зараз" втрати почнуть скорочуватися, тому що "больовий поріг підніметься".

    Шурма сказав, що уряд готовий вживати додаткові дії для відновлення ситуації та сподівається на міжнародну підтримку.

    "Перший транш [макрофінансової допомоги від Єврокомісії] буде практично без умов. Умови для другого траншу ми найближчим часом узгодимо, і він буде у другому півріччі. Зараз процес узгодження умов триває – йде дискусія. З МВФ все йде за планом", – сказав він.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.