• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Деякі міфи про цукор не мають під собою підґрунтя

    Опубликовано: 2022-02-14 15:28:13

    Зловживання цукром — головна причина розвитку діабету

    Прямий взаємозв’язок між надмірним споживанням солодощів і виникненням цукрового діабету не виявлений. Однак захоплюватися солодким не слід: це призводить до набору ваги і ожиріння. А вже навіть ці фактори значно підвищують ризик розвитку діабету 2 типу, інформує Ukr.Media.

    Встановлено: у людей, які страждають на ожиріння, ймовірність отримати це захворювання збільшена у 80 разів порівняно з людьми, що мають нормальну вагу.

    Якщо говорити про цукровий діабет 1 типу, то, за словами фахівців, на його розвиток не впливають особливості способу життя пацієнта, у тому числі харчування. І ймовірність захворіти на цей тип діабету не залежить від споживання солодощів.

    Малюки-ласуни страждають на гіперактивність

    Експерти проаналізували результати понад 20 клінічних досліджень і виявили: маленькі любителі солодощів поводяться так само, як і дітки, які байдужі до ласощів.

    Таким чином, солодке не впливає на поведінку і когнітивні функції малюків.

    Цукор може спровокувати розвиток онкології

    Цей стереотип виник тому, що ракові клітини під час розмноження потребують величезної кількості енергії, основним джерелом якої є глюкоза. Однак, насправді, для поділу і виживання раковим клітинам потрібна не лише глюкоза, але також жири й амінокислоти.

    Крім того, немає досліджень, що підтверджують, що за відмови від цукру знижується ризик розвитку онкології або підвищуються шанси на одужання у пацієнтів, що мають ракову пухлину.

    Але частка правди у цьому твердженні все ж таки є: як вже було сказано, зловживання солодким призводить до ожиріння. А чим більшою є маса тіла людини, тим вищим є ризик виникнення злоякісного утворення.

    Цукрозамінники набагато корисніші за цукор

    Багато людей впевнені, що мед, кленовий сироп — безпечна альтернатива шкідливому цукру. Поспішаємо вас розчарувати: вони надають на організм такий самий вплив, як і звичайний білий цукор.

    Винятком є агава: вона містить фруктозу, яка не стимулює вироблення інсуліну. Але й у фруктози є негативні властивості. Так, механізм її розщеплення схожий на метаболізм алкоголю у тілі, тому надмірне споживання продуктів, що багаті на фруктозу, може спровокувати хвороби, які характерні для алкоголізму: захворювання печінки, серця, судин.

    Крім того, зловживання продуктами, що містять фруктозу, викликає зміни у гормональному фоні, які призводять до підвищення апетиту, переїдання. Як підсумок — зайва вага і різні проблеми, які пов’язані з нею.

    Цукор бажано повністю виключити з раціону

    Безумовно, у споживанні цукру, як і будь-якої іншої продукції, важливо знати міру. Але повністю від нього відмовлятися не слід — просто потрібно обирати корисні солодощі — наприклад, фрукти. Крім глюкози, у них також багато вітамінів, мінералів, клітковини. Крім того, згідно з дослідженнями, регулярне споживання фруктів зменшує ризик розвитку ряду хвороб, включаючи онкологію, і навіть сприяє збільшенню тривалості життя.

    Крім того, у продуктах без цукру часто містяться штучні підсолоджувачі, а їх вплив на організм людини поки погано вивчений.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.