• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Макрон розповів Байдену про візити до Путіна та Зеленського. Білий дім деескалації не бачить

    Опубликовано: 2022-02-10 13:45:59

    Президент Франції Емманюель Макрон розповів американському колезі Джо Байдену про свої зустрічі з українським лідером Володимиром Зеленським та російським Володимиром Путіним, повідомила пресслужба Білого дому. Вашингтон поки не бачить ознак деескалації на кордоні Росії та України, додала на брифінгу речниця адміністрації Байдена Джен Псакі.

    У релізі Білого дому зазначається, що Байден та Макрон обговорили візити президента Франції до Москви та Києва, а також спільні дипломатичні зусилля, які вживаються на тлі нарощування російських військ біля кордонів України.

    Псакі заявила, що президент США цінує взаємодію між лідерами та сам неодноразово розмовляв із Путіним. Один із репортерів запитав у неї: чи поділяє Байден оптимізм, який висловлював Макрон після зустрічей.

    "Вони (росіяни. – Ред.) роблять ескалаційні, а не деескалаційні кроки. Ми, звичайно, сподіваємося, що це зміниться… Ми дивимося на дії й не бачили деескалаційних дій з боку росіян", – відповіла спікерка Білого дому.

    Вона також заявила, що підготовка до російсько-білоруських навчань є скоріше кроком до ескалації, а не навпаки. Водночас Псакі не стала оцінювати, що означають навчання з точки зору ймовірності нового вторгнення РФ до України.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.