• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ризик розвитку діабету 2 типу підвищується за наявності фізичної активності на вулиці

    Опубликовано: 2022-02-10 06:34:53

    Хоча розвиток діабету зазвичай пов’язаний з ожирінням і недостатньою фізичною активністю, наявні й інші причини цієї хвороби. Нещодавнє дослідження показало, що фактори ризику навколишнього середовища, включаючи забруднення повітря, також відіграють важливу роль.

    «Пов’язаний з O3 ризик розвитку діабету був у 1,5 раза вищим у групі людей, які частіше займалися спортом на відкритому повітрі і проживали у несприятливому районі», — розповідає доктор Беата Рітц, професорка епідеміології і наук про здоров’я навколишнього середовища зі школи громадської охорони Здоров’я Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі.

    Дослідження було опубліковане у журналі Environmental Health Perspectives. Вчені вивчили стан здоров’я літніх американців у одному з районів Сакраменто. Вони також відстежили якість повітря і рівень дорожнього руху у районах їх проживання. Вони виявили, що з майже 1,8 тис. опитаних у 186 вперше розвинувся діабет.

    «Хоча епідеміологічні дані обмежені, експерименти показують, що вплив озону може викликати інсулінорезистентність, яка сприяє розвитку діабету», — відзначають вчені.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.