• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стали відомі подробиці угоди Макрона і Путіна по Україні

    Опубликовано: 2022-02-09 16:30:37

    Стало відомо, про що домовилися президенти Франції і Росії Еммануель Макрон і Володимир Путін. Французький лідер нібито зробив пропозиції щодо України, які не були узгоджені з іншими партнерами Парижа.

    Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Daily Mail.

    За даними видання, Макрон озвучив у бесіді з російським президентом кілька ініціатив. Так, він нібито запропонував закріпити за Україною нейтральний статус, тим самим виключивши для неї можливість вступу до НАТО.

    При цьому пропозиції Макрона раніше не отримували схвалення з боку союзників Парижа по Північноатлантичному альянсу, в тому числі Великобританії. Він навіть не проконсультуватися з партнерами по НАТО

    "Макрон займається своїми справами, ми не знаємо, що відбувається. Він вийшов за рамки позиції НАТО. Але це цікаво", - повідомило джерело видання.

    Переговори Путіна і Макрона
    Переговори лідерів двох країн пройшли в Кремлі 7 лютого і тривали більше п'яти годин. За підсумками Путін заявив, що зустріч з Макроном пройшла в діловому ключі, вона була змістовною і корисною. Він уточнив, що обговорив з французьким президентом питання нерозширення НАТО і ситуацію навколо України.

    Після цього Financial Times написав, що Макрон і Путін уклали угоду по Україні. Однак, у Кремлі це спростували.

    Нагадаємо, після зустрічі з Путіним Макрон поїхав в Україну, де зустрівся з Володимиром Зеленським.

    Він заявив, що Путін нібито його запевняв, що не ініціював ескалацію біля кордонів України.

    АНАСТАСІЯ РОКИТНА
     
    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.