• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У чому небезпека квашеної капусти і якої шкоди здоров’ю вона може завдати

    Опубликовано: 2022-02-04 08:44:00

    Небезпека квашеної капусти криється у шкідливих сполуках, що утворюються в процесі приготування. З організму виводяться необхідні речовини або з’являються ускладнення, тому вона становить шкоду для здоров’я деякої категорії людей. Дієтологи назвали основні недуги і стани, при яких необхідно відмовитися від квашеної капусти, інформує Ukr.Media.

    У чому небезпека квашеної капусти, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    У капусті, коли вона заквашується, проходять певні процеси, які змінюють її смакові якості. Завжди вважалося, що вона має корисні властивості, і її потрібно включати в раціон харчування. У медиків на цей рахунок є своя думка. Нутриціологи стверджують, що в продукті багато шкідливих сполук, які перевищують кількість корисних речовин.

    Небезпечний вплив квашеної капусти полягає:

    в наявності солі, яка сприяє появі набряків і може підняти артеріальний тиск;
    при гастриті викликає біль в шлунку і може спровокувати гостру форму захворювання;
    виводить йод з організму, що погано відіб’ється на роботі щитоподібної залози, якщо вже є розлади;
    раннє вживання капусти — на 2-3 день приготування, коли процес бродіння ще не закінчився. В цей час розмножуються хвороботворні бактерії, і вони можуть негативно вплинути на підшлункову залозу;
    вживання капусти, у якої закінчився термін придатності або вона має смак і вигляд, непридатний до вживання. Навіть при додаванні олії, ягід або інших інгредієнтів, в ній залишаються отруйні речовини, що може привести до отруєння.
    Шкода квашеної капусти для здоров’я

    Дієтологи і гастроентерологи розповіли, які особливості квашеної капусти можуть мати шкоду для здоров’я. Попри наявність вітамінів і мікроелементів в ній після бродіння, все ж присутні фактори, що загрожують погіршенням стану.

    Квашена капуста містить бактерії і клітковину, які можуть вплинути на збільшення газоутворення і приведуть до здуття. Вони також можуть дратувати слизову органів травлення, і принесуть хворобливі відчуття людям з гастритом, виразкою, і тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку. Люди з нирковою недостатністю також повинні звести до мінімуму її вживання або відмовитися зовсім від квашеної капусти.

    У період загострення захворювань травної системи небажано їсти квашену капусту. Це можуть бути гастрити, гастродуоденіти, синдром роздратованого кишечника або виразковий коліт. Процес бродіння є головним «шкідником» для людей з такими недугами.

    Небажано вживати її годуючим мамам, особливо в перші місяці народження дитини. Через молоко вона отримає ті ж речовини, які призводять до колік і занепокоєння в животику.

    Не завадило б відмовитися від квашеної капусти ввечері після 17:00, особливо якщо в її складі є цукор. Це викликає набряклість і бродіння. Її можна їсти вдень, дотримуючись норми 150-200 г на добу. Така доза встигне переробитися до нічного відпочинку, не перевантажуючи роботу органів.

    Попри наявність захворювань, люди можуть їсти квашену капусту, якщо присутня стійка ремісія і людину нічого не турбує. Завдяки процесу ферментації, вона більше підходить, ніж салат зі свіжого овочу.

    Квашена капуста відноситься до низькокалорійних продуктів. У ній на 100 г припадає всього 20 ккал. Але це не означає, що її можна їсти цілий день, щоб скинути вагу. Вона принесе користь, якщо її поєднувати з білковими продуктами. Це можуть бути м’ясо, качка або кролик. А капусту використовувати як гарнір.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.