• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Підвищення енергоефективності у муніципалітетах – спільна мета Держенергоефективності та Угоди мерів-Схід

    Опубликовано: 2022-02-03 15:23:25

    Держенергоефективності зміцнює співпрацю із проєктом ЄС «Угода мерів – Схід». Синергія зусиль допоможе підвищити потенціал громад у впровадженні систем енергоменеджменту та проєктів з енергоефективності. Це питання обговорив Голова Агентства Валерій Безус під час онлайн-зустрічі із командою проєкту.

    «Співпраця з громадами - один з найвищих пріоритетів для нас. Наша зацікавленість у роботі з муніципалітетами посилюється ще й важливим завданням – імплементувати закон «Про енергетичну ефективність», яким вперше органи місцевого самоврядування визначені суб’єктом дій, як і урядові структури, та наділені повноваженнями управління у сфері енергоефективності», - наголосив Валерій Безус.

    У рамках виконання зазначеного закону Агентство вже працює над розробкою значної кількості підзаконних актів, які передбачатимуть завдання і для органів місцевого самоврядування. Тому потрібно максимально посилити комунікацію із муніципалітетами.

    Готовність тісно співпрацювати підтвердив керівник проєкту ЄС «Угода мерів-Схід» Крістоф Фрерінг, презентуючи напрацювання та подальші плани.

    «Окрім підтримки громад у впровадженні систем енергоменеджменту, розробки Планів дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату, наше завдання – допомогти містам розробити конкретні якісні проєкти, які зможуть залучити фінансування і будуть реалізовані», - доповнив головний експерт проєкту Максим Верещак.

    Серед пріоритетних напрямів проєкту – енергоефективність у будівлях, вуличне освітлення, системи теплопостачання, виробництво «чистої» енергії, адаптація до змін клімату.

    Держенергоефективності, у свою чергу, також готове надавати містам консультативну допомогу у розробці та супроводі проєктів.

    «Окрім цього, є певні ідеї і плани щодо формування в Україні кластерів з енергоефективності із залученням закладів вищої та професійно-технічної освіти, наукових установ, органів місцевого самоврядування, а також місцевого та національного бізнесу», - зазначив В.Безус.

    За підсумками зустрічі сторони визначать конкретні напрями спільних дій у роботі над законодавством та щодо співпраці із органами місцевого самоврядування.

    Нагадаємо, що на сьогодні понад 300 муніципалітетів України стали учасниками Угоди мерів і взяли на себе зобов'язання скоротити викиди CO2.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.