• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кофеїн здатен покращити реакцію і гостроту зору у людей

    Опубликовано: 2022-01-26 08:08:44

    Гострота реакції і зору може покращитися після вживання кофеїну.

    Вчені виявили, що кофеїн здатен покращити реакцію і гостроту зору у людей. Гострота реакції і зору може покращитися після вживання кофеїну.

    У першому дослідженні, присвяченому впливу кофеїну на динамічні зорові навички, дослідники дійшли висновку, що кофеїн підвищує уважність і точність виявлення рухомих цілей. Кофеїн також покращив час реакції учасників, інформує Ukr.Media.

    «Чимало з того, що відбувається у нашому середовищі, рухається — наприклад, ви намагаєтеся перетнути жваве перехрестя у якості пішохода або знаходите щось на полиці, коли ви йдете по проходах продуктового магазину», — сказала доктор Крістін Далтон зі школи оптометрії і науки про зір Ватерлоо. «Тестування гостроти зору за динамічних умов може надати більше інформації про наші функціональні характеристики у цих сценаріях, ніж традиційні статичні вимірювання гостроти зору».

    У певні два дні половина учасників дослідження приймала капсулу кофеїну (4 мг / кг), а інша половина — капсулу плацебо. За допомогою комп’ютерного тесту, розробленого і затвердженого у Університеті Ватерлоо, у кожного учасника були виміряні динамічні навички гостроти зору до і через 60 хвилин після приймання кофеїну.

    Дослідники виявили, що учасники, які приймали капсули з кофеїном, показали значно більшу точність і більш високу швидкість під час визначення рухомих стимулів меншого розміру. Кофеїн позитивно впливає на обробку стимулів і прийняття рішень учасниками. Швидкість руху очей і контрастна чутливість, які впливають на динамічну гостроту зору, також були чутливими до споживання кофеїну.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.