• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили, що споживання кави може знизити ризик розвитку когнітивних порушень у людини

    Опубликовано: 2022-01-24 06:34:28

    Для зниження ризику розвитку когнітивних порушень варто вживати каву.

    Вчені виявили, що споживання кави може знизити ризик розвитку когнітивних порушень у людини. Для зниження ризику розвитку когнітивних порушень варто вживати каву.

    Якщо ви не можете змиритися з думкою про те, щоб відмовитися від ранкової кави, ось кілька гарних новин: більш високе споживання кави пов’язане з більш низьким ризиком розвитку когнітивних порушень, які часто передують хворобі Альцгеймера, згідно з дослідженням, опублікованим на сторінках Frontiers in Aging Neuroscience, інформує Ukr.Media.

    Під час проведення дослідження вченими були вивчені дані когнітивного здоров’я 227 літніх людей у Австралії за період близько 10 років, які не мають проблем з пам’яттю. Вони виявили, що більш високе споживання кави було пов’язане з більш повільним зниженням виконавчих функцій і уваги, і у тих, хто п’є каву, також була більш низька ймовірність переходу до хвороби Альцгеймера.

    Цей механізм, ймовірно, пов’язаний з тим, як кава контролює накопичення амілоїду, відзначають дослідники. Амілоїд — це тип бляшок, який вважається ознакою хвороби Альцгеймера і зниження когнітивних здібностей, оскільки він руйнує нейрони у головному мозку. Це також було пов’язано з меншим об’ємом гіпокампу, частини мозку, яка відповідальна за формування пам’яті. У нещодавньому дослідженні у людей з більш високим споживанням кави спостерігалося більш повільне накопичення амілоїду і краще підтримання об’єму гіпокампу.

    «Кофеїн відіграє певну роль у ефекті кави, але це не єдина речовина, яка може мати значення. Кава має унікальні властивості, які можуть не лише вплинути на здоров’я мозку, але й можуть принести інші переваги для здоров’я», — повідомляє Андреа Данн, лікар-дієтолог з відділення гастроентерології, гепатології та харчування клініки Клівленда.

    За даними дослідників, у каві міститься близько тисячі різних рослинних сполук, які є найкращим джерелом антиоксидантів у раціоні.

    Як і інші види їжі та напоїв, помірність має значення. Наприклад, у одному дослідженні, у якому розглядалися дані про більш ніж 350 000 учасників, було виявлено, що користь для здоров’я серця пов’язана з вживанням від однієї до двох чашок кави на день, але вона знижується за умови збільшення цієї кількості.

    «Це також узгоджується з іншими висновками, — говорить Данн. — І важливо додати, що ці дослідження означають, що ви п’єте каву, а не десерт у чашці, з тоннами добавок, таких як цукор, вершки, збиті вершки і ароматизований сироп. Завантаження вашої кави цукром зведе нанівець антиоксидантний ефект. Замість цього використовуйте мінімальну кількість підсолоджувачів, і ваш мозок може подякувати вам, особливо коли ви станете старшими».

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.