• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НБУ оцінив вплив державного регулювання продуктових цін на інфляцію

    Опубликовано: 2022-01-21 15:00:36

    Державне регулювання цін на продукти харчування обмежено вплине на інфляційні процеси. Про це повідомив на брифінгу заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук.

    "Вплив держрегулювання на інфляційні процеси буде досить обмеженим унаслідок того, що поточний інфляційний сплеск насамперед обумовлений зростанням собівартості продукції, а не значним розширенням чи бумом споживчого попиту", – вважає Ніколайчук.

    Він додав, що НБУ не дає оцінок діям уряду, а лише оцінює їхній вплив на показники, які цікавлять регулятора, насамперед на інфляцію.

    "Якщо говорити про майбутнє – то, звичайно, ми завжди говорили, що віддаємо перевагу ринковим методам управління інфляційними процесами, перш за все завдяки монетарній політиці", – підсумував Ніколайчук.

    Кабмін запровадив держрегулювання цін на гречку, борошно, цукор та молоко в середині січня. Також розглядається можливість запровадити державне регулювання цін на пшеничний хліб.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.