• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден уточнив, за що будуть найжорсткіші санкції проти Росії, а за що – менш потужні

    Опубликовано: 2022-01-20 14:15:12

    В арсеналі у Москви є великий спектр засобів агресивного впливу на Україну, але за новий перетин кордону суверенної держави військами РФ будуть введені найсильніші санкції Заходу, заявили президент США Джо Байден і спікерка Білого дому Джен Псакі. Потужність нових санкцій проти Росії залежатиме від того, який тип агресії Кремль застосує проти України, уточнили вони.

    Після виступу Байдена на пресконференції журналіст вирішив уточнити й запитав: "Ви хочете сказати, що "незначне вторгнення" до України не призведе до (потужних) санкцій, якими ви загрожуєте? Ви фактично даєте Путіну дозвіл зробити "невелике вторгнення"?"

    Байден відреагував на це сміхом і сказав – "ось як це прозвучало, так?", маючи на увазі, що сталося, мабуть, різночитання та неправильне розуміння його ранніх слів.

    Президент США пояснив, що будь-який новий перетин кордону військами та вбивства українських солдатів Вашингтон вважатиме за вторгнення, яке спричинить потужні санкції. Американський лідер підкреслив, "щоб це було чітко зрозуміло": "Введення серйозних санкцій проти доларових транзакцій та інших речей – це негативно вплине на США та економіку Європи, і буде руйнівним для Росії".

    Але, додав Байден, є й інші зловмисні дії Кремля – кібератаки, використання колабораціоністів у політиці України, агентів ФСБ та інше, за спроби застосувати які також буде реакція з-за океану, але іншого типу.

    "Якщо вони продовжать використовувати кібератаки... Що ж, ми можемо відповісти тим самим", – зазначив він.

    Пізніше аналогічне питання поставили й Псакі: вона відповіла на нього так само: "Президент Байден чітко дав зрозуміти президенту Росії: якщо якісь російські збройні сили перейдуть кордон України, це буде відновленням вторгнення, і воно буде зустрінуте швидкою, жорсткою та єдиною відповіддю зі сторони США та наших союзників".

    Спікерка уточнила: Байден знає "за своїм багаторічним досвідом", що росіяни мають великий арсенал засобів агресії й крім суто військових дій: кібератаки або "парамілітарна тактика".

    "І сьогодні він підтвердив, що на ці акти російської агресії буде дано рішучу, взаємну та згуртовану відповідь (США та союзників із НАТО, – ред.)", – резюмувала вона.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.