• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новою президенткою Європарламенту стала Роберта Мецола: що про неї відомо

    Опубликовано: 2022-01-19 15:15:00

    Новою президенткою Європарламенту стала політикиня з Мальти Роберта Мецола. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба привітав її у Twitter.

    "Бажаю всіляких успіхів на цій посаді та розраховую на плідну співпрацю у розбудові більш сильної та безпечної Європи", – привітав глава МЗС.

    Мецола призначена на посаду голови ЄП у свій 43-й день народження, вона замінить на цій посаді померлого нещодавно Давида Сассолі. Термін повноважень нинішнього Європарламенту розрахований до 2024 року.

    Мецола є членкинею Мальтійської націоналістичної партії, яка входить до правоцентристської групи Європейська народна партія. Вона двічі не могла обратися до ЄП, але у 2013-му все ж таки отримала європейський мандат і доросла до посади першої віцепрезидентки Європарламенту у 2020 році.

    DW пише, що її призначення на посаду було очевидним, оскільки вона користується повагою у різних партійних колах та відома вмінням "наводити мости". Водночас Мецолу критикують деякі європейські політики за підтримку заборон абортів.

    Навесні 2021-го Мецола різко критикувала євродепутата Альфреда Санта, який закликав ЄС бути менш конфронтаційним із Росією, повідомляло Times of Malta. РФ на той момент була в епіцентрі трьох скандалів – нарощування військ біля кордонів України, тюремний термін опозиціонеру Олексію Навальному та організовані російськими спецслужбами вибухи на складах у Чехії.

    Мецола тоді назвала слова Санта "ганебними" і звинуватила його в "повторенні російської пропаганди". Вона зазначала, що його слова пролунали того ж дня, коли РФ запровадила санкції проти топполітиків ЄС.

    "Це шокуючий ляпас очікуванням колегіального протистояння агресії третіх країн. Це удар по всім, хто прагне справедливості та поваги до прав людини", – говорила тоді вона на адресу Санта.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.