• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щоденне вживання йогурту сприяє зниженню артеріального тиску

    Опубликовано: 2022-01-19 08:08:57

    Згідно з дослідженням, щоденне вживання натурального йогурту допомагає зменшити високі показники артеріального тиску, інформує Ukr.Media.

    Людям з діагностованою гіпертонією, а також тим, хто схильний до ризику розвитку цього захворювання, медики зазвичай радять вносити певні зміни у свій спосіб життя і раціон. Дослідники, своєю чергою, констатують, що вживання йогурту у цьому сенсі може мати унікальні переваги: завдяки своїм корисним бактеріям продукт ефективний для зниження кров’яного тиску. У якості денного перекусу йогурт — ідеальний вибір, вважають вчені.

    Робота наукових фахівців з Університету Південної Австралії та Університету штату Мен показала, що «щоденна порція йогурту може допомогти знизити підвищений кров’яний тиск».

    Подібний ефект пов’язаний з дією широкого ряду поживних мікроелементів, що містяться у продукті: він містить кальцій, магній, калій — мінерали, які беруть участь у регуляції кров’яного тиску. Крім того, бактерії йогурту сприяють виробленню білків, які також сприяють зниженню артеріального тиску.

    «Наше дослідження показало, що для людей з підвищеним кров’яним тиском навіть помірна кількість йогурту була пов’язана з більш низьким кров’яним тиском. У тих, хто регулярно їв йогурт, результати більш відчутні: їх показники були майже на сім пунктів нижчими, ніж у тих, хто не вживав йогурт», — розповіла доктор Олександра Уейд з Університету Південної Австралії.

    За її словами, ефект зниження артеріального тиску проявляється під час вживання щоденної порції у 200 г натурального продукту. З точки зору вмісту жиру немає потреби обирати варіант з низьким вмістом жиру, якщо ви не прагнете обмежити кількість калорій, щоб схуднути, говорить експерт.

    У цьому дослідженні взяли участь понад 900 осіб, середній вік яких склав 62 роки.

    Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.