• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія ставить під загрозу всю систему безпеки Європи – міністр оборони Швеції

    Опубликовано: 2022-01-11 15:15:48

    Дії Росії ставлять під загрозу європейську безпекову систему, хоча РФ повинна нести особливу відповідальність за дотримання міжнародного права як постійний член Ради Безпеки ООН. Про це заявив міністр оборони Швеції Петер Хультквіст, передає Aftonbladet.

    Журналісти зазначають, що міністр говорив про РФ у контексті нарощування російських військ біля кордонів України та її вимог щодо гарантій безпеки.

    "Вся європейська система безпеки ставить під сумнів і загрозу через дії Росії", - сказав Хультквіст.

    Він зазначив, що всі країни мають право на суверенітет відповідно до принципів ООН, а Росія кидає виклик міжнародному праву.

    "Росія як постійний член Ради Безпеки ООН має відчувати особливу відповідальність за дотримання принципів ООН. Це дуже важливо", – додав міністр.

    На його переконання, Швеція, яка не є членом НАТО, повинна мати можливість співпрацювати із Північноатлантичним альянсом та Євросоюзом. "Наша стратегія – будувати безпеку разом з іншими… У цьому питанні немає місця для компромісу", – підсумував Хультквіст.

    Раніше Хультквіст заявляв, що Швеція готова направити в Україну військових інструкторів на тлі напруги на українських кордонах. А міністр закордонних справ Анн Лінде виключила вимоги Росії до Заходу не приймати нові країни в НАТО.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.