• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАТО готове до нового конфлікту в Європі – генсек

    Опубликовано: 2022-01-11 15:00:33

    НАТО готове до нового конфлікту в Європі на тлі російської ескалації біля кордонів України та переговорів Заходу з РФ. Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, передає Financial Times.

    Він сказав, що Альянс підготовлений до "нового збройного конфлікту в Європі" у разі провалу переговорів західних країн із Росією.

    "Я знаю історію Росії. Протягом століть вони мали конфлікти з сусідами. Але Росія має альтернативу: співпрацювати, працювати з НАТО", – заявив Солтенберг FT.

    За словами генсека, США та НАТО готові обговорити з Росією заходи щодо зниження ризику конфлікту, такі як "контроль над озброєннями, зусилля щодо забезпечення більшої прозорості військової діяльності та навчань, а також щодо встановлення ліній зв'язку".

    Столтенберг зазначив, що разом можна знайти політичний шлях вирішення ситуації, проте ризик конфлікту зберігається. За його словами, Альянс готовий прагнути до покращення відносин із РФ і "вже довів, що здатний йти на компроміси і знаходити з нею рішення".

    "Стримуючі дії НАТО заслуговують на довіру і сильні... Ми повинні сподіватися і старанно працювати на краще, але бути готовими до гіршого", – додав генсек.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.