• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Топ книг про науку та технології 2021 року, які можна купити на «ковідну тисячу»

    Опубликовано: 2022-01-06 16:00:01

    Громадяни України, які отримали гроші за програмою "єПідтримка", витратили вже понад 700 млн гривень. І майже третину цих коштів – 250 млн – вони залишили у книжкових магазинах.

    Всього з початку дії програми громадянам виплатили майже 6 млрд гривень. Для тих, хто поки що не скористався своєю "ковідною тисячею", Liga.Tech склала добірку книжок про технології, науку та інновації, які можна придбати на цю суму.

    "Бути лідером. Мудрість від тих, хто змінив правила гри" Девід Рубінштейн
    (Видавництво "Лабораторія")

    Як Джефф Безос і Білл Гейтс всупереч усьому побудували світові технологічні імперії? Як Опра Уінфрі пройшла шлях від абсолютної бідності до статусу найбагатшої афроамериканки у США та, мабуть, найвідомішої ведучої у світі? Як Мелінді Гейтс вдалося поєднати кар'єру та виховання трьох дітей, і стати однією з провідних активісток за права жінок у світі? Як Тім Кук услід за легендарним Стівом Джобсом побудував ще потужнішу компанію?

    "Бути лідером" – спроба дізнатися, про що думають, чим керуються та як живуть лідери. Девід Рубенштейн – американський бізнесмен, філантроп, засновник і власник глобальної інвестиційної фірми The Carlyle Group, віцепрезидент Лінкольн-центру. Протягом п’яти років Девід Рубенштейн спілкувався з відомими лідерами та лідерками про їхні життєві шляхи, ухвалення рішень, невдачі та зміни.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 199 грн (м'яка обкладинка), 299 грн (тверда обкладинка).

    Електронна версія – 109 грн.

    Аудіо – 139 грн.

    "Майбутнє ближче, ніж здається. Як технології змінюють бізнес, промисловість і наше життя" Пітер Діамандіс, Стівен Котлер
    (Видавництво "Лабораторія")

    Штучний інтелект, віртуальна реальність, криптовалюти, роботи, цифрова біологія, вживлення чипів – все це здобутки наукового прогресу, які є реальними вже сьогодні. Автори книжки вважають, що протягом наступних 10 років ми досягнемо ще більшого технологічного прориву.

    Як і що ми їстимемо, як робитимемо покупки, розважатимемося, навчатимемося, лікуватимемо, зароблятимемо гроші? Як на наше повсякденне, особисте і професійне життя вплине розвиток штучного інтелекту? Та чи житимемо ми врешті довше 100 років?  Інженер, лікар і підприємець Пітер Діамандіс та журналіст Стівен Котлер об'єдналися, щоби дати прогноз, як за цей час зміняться транспорт, роздрібна торгівля, реклама, освіта, охорона здоров’я, розваги, їжа та фінанси.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 199 грн (м'яка обкладинка), 299 грн (тверда обкладинка).

    Електронна версія – 109 грн.

    Аудіо – 139 грн.

    "Історія відеоігор у коміксах", Джонатан Геннесі, Джек МакҐовен
    (Видавництво Yakaboo publishing)

    Відеоігри – це потужна індустрія розваг, яка живе своїм надзвичайно активним життям й об'єднує величезну армію фанатів.
    З книги ви дізнаєтеся все, що відбувалося у цій сфері: від їхнього зародження під час Другої світової до появи аркадних ігор у 1970-х роках, розвитку Nintendo та сучасних ігор на базі застосунків, таких як Angry Birds та Pokemon Go.

    Автор Джонатан Геннессі та ілюстратор Джек МакҐовен провели велику роботу, щоби геймери та негеймери змогли зрозуміти та оцінити це явище. У кожному розділі подано найцікавіше про розробників ігор та найвідоміших гравців.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 350 грн (315 грн зі знижкою до 10.01).

    "Spotify навиворіт. Як шведський стартап здійснив музичну революцію" Свен Карлсон, Йонас Лейонхуфвуд
    (Видавництво Yakaboo publishing)

    Шведській компанії Spotify за час свого існування вдалося багато: "стриножити" піратство, трансформувати музичну індустрію та змусити змінити свою бізнес-модель навіть Apple. Компанія, яка перші 12 років існування не приносила жодного прибутку, тепер оцінюється в мільярди.

    Двоє відомих шведських журналістів захопливо розповідають майже детективну історію злету компанії, що відкрила новий шлях у світ сучасної музики. Керівництво Spotify було проти видання цієї книги, але автори поговорили з учасниками цієї бізнес-транформації, інвесторами, музичними діячами та конкурентами компанії. 

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 234 грн.

    Електронна версія – 156 грн.

    "Повний кінець *на думку астрофізиків" Кейті Мак
    (Видавництво "Лабораторія")

    Усі ми бодай раз замислювалися про кінець світу. Однак ці уявлення значною мірою сформовані кінематографом та художньою літературою. Кейті Мак, американська астрофізикиня, розповідає про п'ять можливих сценаріїв кінця – не лише нашої планети, а й усього Всесвіту, – з наукової точки зору.

    Авторці вдається з гумором та іронією піднести здавалося би важкий і незрозумілий матеріал з різних галузей знань – фізики, математики, космології та астрофізики. Складні теорії вона підкріплює прикладами з нашого повсякденного життя, нагадуючи, що наука завжди навколо нас.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 199 грн (м'яка обкладинка).

    Електронна версія – 109 грн.

    Аудіо – 139 грн.

    "Книга Хуцпа. Чому Ізраїль став світовим центром інновацій та підприємництва"
    (Видавництво Yakaboo publishing)

    Ізраїль – крихітна країна з найбільшою у світі кількістю стартапів на душу населення. Вона виховує покоління підприємців, що завойовують світові ринки, посідає третє місце у рейтингу інновацій Всесвітнього економічного форуму і залучає більше венчурного капіталу на душу населення, ніж будь-яка інша держава на цій планеті.

    Інсайдерка галузі Інбал Аріелі не погоджується з поширеною думкою, що видатні економічні досягнення Ізраїлю є наслідком технологічного розвитку його армії. Натомість віддає належне вихованню ізраїльтян в культурі, яка підтримує творче мислення та заохочує хуцпу – рису характеру, яка визначається особливою сміливістю та зухвалістю. Як це спонукає до інновацій, авторка детальніше пояснює у книжці. 

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 200 грн.

    "Велика четвірка. Схована ДНК Amazon, Apple, Facebook та Google" Скотт Гелловей
    (Видавництво "КМ-Букс")

    Упродовж останніх 20 років технологічні компанії-гіганти Apple, Amazon, Facebook і Google забезпечили людству більше можливостей для задоволення матеріальних потреб, спілкування, процвітання і навіть розвитку, ніж будь-яка інша подібна структура за всю історію свого існування. Однак завдяки чому ці комерційні структури змогли стати настільки могутніми? Яким чином їм вдалося проникнути в душі людей так глибоко, що тепер вони здатні впливати на наші рішення і визначати вподобання?

    Автор книги – Скотт Гелловей, професор Школи бізнесу в Нью-Йоркському університеті, входив до списку 50 кращих у своїй професії. Він детально аналізує стратегії компаній "Великої четвірки" та ставить під сумнів міфи, які вони транслюють.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 166 грн.

    Підписуйтесь на LIGA.Tech у Telegram: тільки важливе

    "Розумні міста" Джермен Галеґуа
    (Видавництво Arthuss)

    Яке місто можна назвати "розумним" і чому довкола них виникає стільки суперечок? Це лабораторії-шоуруми практичного застосування інтернету речей, "хмарних" обчислень та інтеграції великих даних у повсякдення? Чи доступна модель майбутнього, де буде зрозуміліше й зручніше жити завдяки збору й аналізу інформації? Чи насправді це руйнівні, недемократичні, корпоративні ініціативи, мета яких – усунути великі групи жителів від участі в житті міста?

    Джермен Галегуа, доцентка Канзаського університету, аналізує всі переваги та недоліки існування подібних міст.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 390 грн (350 грн зі знижкою до 10.01).

    "Безмежна сила математики. Як завдяки матаналізу винайшли смартфони, телебачення і GPS" Стівен Строгац
    (Видавництво "Наш формат")

    Словом "матаналіз" лякають першокурсників і, здається, його здатні осягнути тільки природжені технарі. Але професор прикладної математики Корнелльського університету та автор колонок для The New York Times Стівен Строгац ставить перед собою сміливу мету – донести ці ідеї до всіх зацікавлених. Формули й рівняння він пояснює не через складні обчислення, а через метафори та анекдоти.

    Із цієї книжки ви дізнаєтеся як з’явилося число пі, що таке "піфагорійська гарячка" і до чого тут нескінченність. Автор пояснить, чому без матаналізу біологам не вдалося би розшифрувати ДНК, а ми ніколи не побачили би мультфільму про Шрека і досі користувалися би друкованими картами замість GPS.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 220 грн.

    Електронна версія – 110 грн.

    "Світанок Samsung" Джефрі Кейн
    (Видавництво "КМ-Букс")

    Погляд за лаштунки однієї з найбільших і наймогутніших технологічних корпорацій світу. 40 років тому Samsung являв собою сільськогосподарський конгломерат, що торгував цукром, папером і добривами, який працював в країні з економікою третього світу. Але з появою персональних комп'ютерів  голова правління Лі Бьон Чхоль наважився на відчайдушний експеримент, переорієнтувавши корпорацію на новітні технології. План на декілька мільйонів доларів був неймовірно ризикованим, але, вражений харизмою та ідеями Стіва Джобса, Лі став одержимим створенням власної технологічної імперії.

    Протягом десятиліть Samsung сприймали як наслідувачів, а не як інноваторів – але зараз компанія видерлася на вершину, захопивши чверть ринку смартфонів. Автор книги – багаторічний південнокорейський кореспондент видань The Economist, The Wall Street Journal і Time Джефрі Кейн, який написав її, спираючись на власні джерела всередині Samsung. Він розповість, які внутрішні проблеми заважають компанії втілити давню мрію та наздогнати Apple.

    Ціна видавництва:

    Паперова версія – 220 грн.

    Ольга Ліцкевич

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.