• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укроборонпром затвердив структуру нової оборонної компанії

    Опубликовано: 2021-12-23 14:45:28

    Наглядова рада Укроборонпрому затвердила перелік підприємств, які увійдуть до складу галузевих науково-виробничих об'єднань (ГНВО) оновленої оборонної компанії, а також підпадають під пряме управління. На першому етапі їх буде 52 та 11 відповідно, повідомляє пресслужба концерну.

    Повідомляється, що найбільшим за кількістю підприємств (15) об'єднанням стане напрямок високоточного озброєння та боєприпасів. До ГНВО, яке займатиметься бронетехнікою, увійдуть 14 підприємств, до радарних систем – 12, до сфери авіаремонту залучать 7, а у напрямку морської техніки – 4.

    Під пряме управління поки що підпадають 11 підприємств, з яких 6 – спецекспортери та 5 – представники авіабудівної галузі.

    Реформа Укроборонпрому передбачає формування трирівневої вертикально-інтегрованої структури управління. На першому етапі концерн перетворять на акціонерне товариство. Під час другого державного підприємства стануть АТ або ТОВ. Третій етап передбачає створення галузевих науково-виробничих об'єднань.

    Водночас зазначається, що концерн та його підприємства-учасники під час реформи не будуть приватизовані: 100% акцій правонаступника Укроборонпром надалі належатимуть державі в особі Кабміну, а 100% акцій або часток у статутному капіталі реорганізованих державних підприємств прямо чи опосередковано належать правонаступнику концерну.

    Анна Лыса-Кузмич

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.