• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Суд у справі MH17: звинувачення назвало суми компенсацій сім'ям жертв

    Опубликовано: 2021-12-22 18:00:06

    Близькі родичі жертв катастрофи малайзійського "Боїнга" над Донбасом повинні отримати по 40 тисяч євро компенсації. Таку заяву зробила генпрокурор Нідерландів Біргіт ван Руссел.

    Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

    Прокуратура Нідерландів закликала суд призначити компенсації в розмірі від 30 до 40 тисяч євро родичам жертв катастрофи в небі над Донбасом малайзійського Боїнга MH17.

    "Дружині, офіційно зареєстрованому партнеру загиблого і близькому партнеру, який жив разом (із загиблим - ред.), дітям, батькам, опікунам сума компенсації повинна скласти 40 тисяч євро", - заявила генеральний прокурор Біргіт ван Руссел, виступаючи з обвинувальним висновком у судовому процесі.

    Другої категорії, до якої відносяться діти і батьки, які не проживали разом із загиблими, на думку звинувачення, має бути виплачено по 35 тисяч євро.

    До третьої категорії відносяться брати, сестри, бабусі, дідусі, онуки, дядьки і тітки, племінники і племінниці, вони повинні отримати по 30 тисяч євро.

    Нагадаємо, літак компанії "Малайзійські авіалінії", що прямував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року на сході України. В результаті загинули 298 осіб.

    На переконання прокуратури, постріл був здійснений із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який в день трагедії був доставлений з Росії в район, які контролювали сепаратисти з самопроголошеної "ДНР". Звинувачення виходить з того, що метою тих, хто стріляв був український військовий літак, а не цивільний лайнер, але впевнено, що це не змінює суті звинувачень з точки зору кримінального кодексу Нідерландів.

    Нагадаємо, раніше повідомлялося, що звинувачення наполягатиме на тривалих термінах для фігурантів справи про катастрофу MH17, аж до довічного ув'язнення.

    ОЛЬГА БЕЛЕЙ

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.