• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зануритися в атмосферу Різдва. Названо 20 найкращих міст Європи для новорічних гулянь цієї зими

    Опубликовано: 2021-12-16 10:00:45

    Гостям запропонують концерти та вишукані страви.

    Туристи назвали топ-20 кращих різдвяних ярмарків Європи в 2022 році. Сотні тисяч голосів в опитуванні визначили найкрасивіші локації цього року, повідомляється на сайті авторитетного туристичного видання European Best Destinations.

    П'ять різдвяних ярмарків вже потрапляли в списки кращих в Європі в минулі роки. Наприклад, Загреб прославився в топі кращих ярмарків утретє, в Будапешт – удруге.

    "Цього року наважтеся отримати унікальні враження і подарувати собі спогади на все життя, подорожуючи найкрасивішими різдвяними місцями Європи", - йдеться на сайті.

    Туристам рекомендується перевірити правила та умови подорожей для всіх європейських країн на сторінці reopen.europa.eu. Також мандрівникам варто пройти вакцинацію і тестування, якщо у них є які-небудь сумніви щодо здоров'я.

    Будапешт, Угорщина (29 листопада - 1 січня)
    Різдвяне свято в базиліці, найкрасивішому різдвяному ярмарку Будапешта, відкрило свої двері. Більше 100 ремісників і кулінарів пропонують свої галереї крамниць – популярні ярмаркові страви і делікатеси доступні тільки там. Щонеділі на фасаді базиліки транслюється барвисте світлове шоу, а церемонії запалювання свічок на адвент-вінку супроводжуються концертами.

    Базель, Швейцарія (25 листопада - 23 грудня)
    З кожним роком різдвяний ярмарок Базеля збирає все більше голосів за унікальну атмосферу свята.

    Різдвяний ярмарок проводиться в центрі святково прикрашеного Старого міста. Ярмарок знаходиться на Барфюссерплац і Мюнстерплац - одній з найкрасивіших площ Базеля. На Мюнстерплац стоїть чудова різдвяна ялинка, прикрашена орнаментом від відомого декоратора Йоганна Ваннера.

    Мец, Франція (19 листопада - 30 грудня)
    Це місто було включено до списку кращих різдвяних ярмарків Європи в протягом 10 років. Унікальні заходи можна побачити тільки в Меці на Різдво, наприклад: "стежку ліхтарів", колесо огляду, безліч шале з місцевими продуктами, крижану дорогу. Це локація приваблює не тільки туристів, а й дизайнерів і художників.

    Відень, Австрія
    Різдвяний ярмарок Vienna Dream, розташований на Ратушній площі, незмінно вважається одним з найкрасивіших ринків в Європі. Він відкрився 12 листопада, але закрився 22 листопада через повний локдаун по всій країні. Продовження його роботи за запланованим графіком до 26 грудня залишається під питанням.

    Також ще одна яскрава локація у Відні - різдвяна локація перед палацом Шенбрунн. Атмосферний ринок пропонує традиційні вироби ручної роботи, різдвяні прикраси, концерти та велику дитячу програму, в тому числі майстер-класи.

    Монбельяр, Франція (27 листопада - 27 грудня)
    Цей Різдвяний ярмарок у східній Франції відомий у всьому світі красою своєї ілюмінації, і відрізняється традиційністю і автентикою. Під час свята Монбельяр відроджує традиції та організовує унікальний різдвяний ринок зі 140 прикрашеними кіосками з оригінальними товарами.

    Крайова, Румунія (26 листопада - 9 січня)
    Муніципалітет Крайови організував різні різдвяні заходи і ярмарки, концерти, творчі майстерні, кіоски з їжею в різних місцях міста. Вони пов'язані між собою ілюмінацією з мільйона світлодіодних ламп.

    На площі Міхай Витязул навпроти ратуші Крайови можна покататися на льодовій ковзанці, покуштувати румунські кулінарні шедеври. А на шекспірівській площі зібрані різдвяні вуличні фургони з їжею і атракціони для дітей.

    Трір, Німеччина (19 листопада - 22 грудня)
    Трірському різдвяному ярмарку виповнюється 43 роки. Він знову стане одним з найкрасивіших у Німеччині. Ярмарок з 95 прикрашених будиночків на середньовічному ринку навпроти значного фону Трірського собору створюють святковий настрій. Гостей порадують ляльковий театр, знамениті оперні та естрадні співаки.

    Мадейра, Португалія (1 грудня - 9 січня)
    Два острови рідкісної краси - Мадейра і Порту-Санту - прикрашені тисячею вогнів на честь Різдва і Нового року. Тут представлений широкий вибір продуктів, екзотичні квіти, традиційні сувеніри, місцеві сезонні делікатеси і напої, які додають веселощів в гостинну атмосферу. У цьому сезоні заплановані щоденні заходи та розважальні шоу – наприклад, різдвяні гімни та виступи фольклорних колективів.

    Брюссель, Бельгія (26 листопада - 2 січня)
    Ярмарок "Зимові чудеса", що збирає 2,5 мільйона відвідувачів, - це подія кінця року в Брюсселі, яку не можна пропустити. Туристів чекають великі класичні твори: чудові звукові і світлові шоу на площі Гран-Плас, велична ялинка, ясла в натуральну величину, каток, чарівні вогні, безліч виставок і дивовижні різдвяні ярмарки, повні скарбів, які порадують допитливих і гурманів.

    Говоне і Асті, Італія (13 листопада - 19 грудня, у вихідні)
    Ярмарок, створений ентузіастами, є найважливішою різдвяною подією в Італії. "Magico Paese di Natale" проходить в маленькому селі Говоне, на пагорбах Ланге-Роеро, винному регіоні в П'ємонті - об'єкті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Взимку все село Говоне перетворюється на чарівне королівство Санта-Клауса з безліччю культурних і гастрономічних пам'яток. На ярмарку торгують ремісники з усієї Італії, є зона вуличної їжі і вина.

    Единбург, Шотландія (20 листопада - 4 січня)
    У шотландській столиці проходять всесвітньо відомі святкування Різдва. Гостей чекають розваги від глінтвейну Ірн Бру до веганських свиней в ковдрах, від подарунків в тематиці Гаррі Поттера до місцевих продуктів ручної роботи, приголомшливий різдвяний ярмарок в садах Іст-Прінсес-стріт з атракціонами для людей різного віку. А Грот Санта-Клауса знову розміститься на Касл-стріт.

    Кельн, Німеччина (22 листопада - 23 грудня)
    Різдвяні ярмарки Кельна щорічно приваблюють мільйони відвідувачів з усього світу. У декількох локаціях мегаполісу на Рейні є що вибрати: від ексклюзивних подарунків і виробів ручної роботи до кулінарних делікатесів.

    Таллінн, Естонія (26 листопада - 2 січня)
    Талліннський різдвяний ринок захоплює затишком, історією багатовікових будівель і багаторічними традиціями. Щорічно туди приїжджає понад півмільйона людей з різних місць. Дітям сподобаються каруселі і Санта Клаус, який роздає цукерки в своєму будиночку тим, хто краще читає вірші. Туристи будуть розбалувані вибором якісних виробів ручної роботи, практичних зимових аксесуарів, імбирних пряників і ситної різдвяної печені.

    Прага, Чехія
    Святкові ярмарки планувалися цього року і в Празі. Але 26 листопада уряд Чехії заборонив їх проведення по всій країні, залишивши відкритими тільки ялинкові базари. В інші роки на Староміській площі в центрі Праги працює традиційний чеський ринок, де на десятках дерев'яних прилавків торговці пропонують типові різдвяні товари: традиційні чеські кулі з видувного скла, вироби зі скляних перлів або соломи, скатертини з ручною вишивкою, дерев'яні іграшки, формочки для печива і багато іншого.

    Манчестер, Англія (12 листопада - 22 грудня)
    Найоригінальніший, найбільший і, можливо, найкращий різдвяний ринок в країні, Manchester Christmas Markets - ідеальне місце для святкової прогулянки. Різдвяні ярмарки Манчестера розташовані на 10 окремих майданчиках. З 1999 року ярмарок зростає і тепер щорічно приваблює більше 9 мільйонів відвідувачів. Близько 300 красиво оформлених кіосків, розташованих по всьому місту, пропонують кращі страви та подарунки.

    Брюгге, Бельгія (26 листопада - 9 січня)
    Різдвяний ринок Брюгге буде розташований на Маркт і Саймона Стевінплейн. У затишному центрі міста хороший вибір кіосків, що пропонують всілякі смачні місцеві страви і напої: домашній гарячий шоколад, крижаний женевер, глітвейн зі спеціями, бельгійське пиво, сири і ситні страви.

    Москва, Росія (з середини грудня до 7 січня)
    Різдвяний ярмарок проходить на тлі храму Василя Блаженного і освітлює Червону площу тисячею гірлянд.

    Лейпциг, Німеччина (23 листопада - 23 грудня)
    Історія ярмарку починається з 1458 року. Його шість зон гармонійно вписуються в історичну архітектуру міста. На ярмарку Лейпцига працюють понад 250 кіосків.Традиційно головним майданчиком різдвяного ярмарку є Марктплац (Ринкова площа), де відвідувачі можуть помилуватися саксонською ялиною висотою до 20 метрів і насолодитися широким спектром вистав. На площі Августесплац з колеса огляду висотою 38 метрів можна насолодитися святковими видами.

    Ноттінгем, Англія (15 листопада - 31 грудня)
    Вхід в "Зимову країну чудес" Ноттінгема безкоштовний. Це ідеальне місце, щоб зануритися в атмосферу Різдва завдяки атракціонам, барам і магазинам минулих років. Гостей чекають понад 70 традиційних кіосків, оформлених в баварському стилі, де можна покуштувати крафтові сири, соуси, шоколадні цукерки. Цього року кожен знайде для себе щось з розширеного асортименту.

    Дюссельдорф, Німеччина (18 листопада - 30 грудня)
    У Дюссельдорфі є кілька різдвяних ринків -всі вони розташовані в районі Старого міста (Altstadt). У період свят сезону в Дюссельдорфі з'явиться багато нових атмосферних локацій.

    На північній стороні Кенігсаллея цього року відвідувачі зможуть насолодитися катком площею 1700 квадратних метрів на Корнеліусплац. Прямо по сусідству новий ярмарок казок запрошує сім'ї з дітьми на дитячу програму.

    Нагадаємо, ми писали, що в ЄС хочуть посилити правила для вакцинованих і перехворілих туристів.

    Також повідомлялося, які країни приймають українських туристів - список оновлюється.

    ОЛЬГА МАДЖУМДАР

    Инф. rbc.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.