• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки в Україні простроченої вакцини AstraZeneca – відповідь МОЗ

    Опубликовано: 2021-12-13 15:15:51

    Станом на 1 грудня 2021-го в Україні залишилося 125 000 доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу з терміном придатності до 30.11 цього року. Препарати поміщено в карантин, їх не використовуватимуть. Про це сказано у відповіді МОЗ на запит LIGA.net.

    "Вакцини з терміном придатності, що закінчився, не використовуються для проведення вакцинації проти COVID-19 та поміщено до карантину", – сказано у повідомленні.

    У міністерстві наголосили, що кількість вакцини може бути неточною, оскільки ще не підраховано дані у регіонах. Похибка допустима, якщо у центрі вакцинації використовували дев'ять із десяти доз.

    За даними відомства, AstraZeneca, термін придатності якої закінчився до 30.10.21 року більше – 408 216 доз. Її вже вилучено з центрів вакцинації та буде утилізовано відповідно до українських законів.

    У МОЗ додали, що можливо будуть змушені утилізувати і партію вакцини Pfizer. Наразі розслідують обставини недотримання температурного режиму у червні цього року під час доставлення вакцини Pfizer-BioNTech до регіонів. Було створено комісію, яка з'ясовувала обставини. Якщо факт порушення температури підтвердять, то партію вакцини потрібно буде утилізувати.

    Уточнюється, що на держкомпанію "Укрмедснаб", яка займалася логістикою вакцини, подали до суду.

    Яна Катасонова

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.